اشتباه در نگارش قرارداد

دسته بندی : حقوقی | املاک
محسن شمس الهی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام یک واحد آپارتمان بصورت پیش خرید خریدارینمودم که در قسمت خسارت روزانه برای فروشنده مبلغ 200هزار تومان نوشته شده وبرای خریدار اشتباه دویست میلیون تومان نوشته شده که متصعدی املاک چندین بار به فروشنده اعلام کرده که جهت اصلاح به اطلاع داده ولی فروشنده امتناع می و زرد ولی نامه عادی به اینجا نب داده که اشتباه از طرف املاک تحریر شده کل ثمن معامله حدود 6میلیارد می باشد وقرار بوده همزمان با اجرای سقف آخر پرداخت شود درصورت گرفتن کد رهگیری که نصف مبلغ در سقف دوم واریز شده الباقی مبلغ حدوا 2ماه تاخیر در پرداخت داشته درضمن هنوز کد رهگیری اخذ نشحال فروشنده شکایت خسارت نموده ایا خسارت براساس دویست میلیون تومان است یا دویست هزار ایاخللی در اصل مباینامه ویا فسخ خللی وارد میشود

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

در صورت اثبات اشتباه در نگارش قرارداد اراده واقعی طرفین ملاک عمل خواهد بود و برای اثبات اشتباه شهادت املاک و شهود قرارداد واجد اهمیت است.ضمناً چنین خطایی خللی به اعتبار معامله وارد نمی نماید و مبلغ مورد توافق واقعی طرفین مبنا قرار خواهد گرفت. ضمن این که حتی در فرض دور از ذهن تفسیر شرط به مبلغ بالاتر؛ گرایشی ی در رویه قضایی وجود دارد مبنی بر این که وجه التزام گزاف قابل مطالبه نمی باشد.