آیا ملک سند رسمی دارد؟

دسته بندی : خانواده | مهریه
عاطفه بذار
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام وقت بخیر🙏 ملکی وراثی هستش ک مدارک خانه نسق (حق ریشه) میباشد یعنی فقط یک برگه در دست ما موجود است ک از فروشنده ک خود بر روی این زمینها زراعت میکرده و چون مالک اصلی فوت کرده بود از حق ریشه خود استفاده کرده و 50 سال پیش فروخته الان این خانه ویلایی متعلق به 5 وراث هستش ک سهم‌الارث من به عنوان پسر توسط همسر سابقم توقیف شده و متلعق به ایشان طبق رای دادگاه شده است
4 وراث در این خانه ویلایی 50 سال زندگی میکنند و هیچ جایی برای زندگی غیر این ملک ندارن
همسر سابق بنده تهدید کرده ک با وکیل از طریق شکایت تمامی خانواده من را ک جزو وراث هستن از این ملک بیرون می اندازد و تخلیه کامل ملک را میگیرد و بعد در دادگاه برای فروش میگذارد
آیا میتواند وقتی ک خانواده من جایی برای زندگی غیر این ملک ندارن را از خانه بیرون کند؟
اگر اینکار را بتواند انجام دهد خانواده من کجا باید زندگی کنند؟آیا دادگاه برای این هم فکری دارد؟
و اینکه اگر ملک به مزائده برود ما مدرک حق ریشه را تحویل ندهیم آیا دادگاه خودش میتواند بدون داشتن هیچ مدرکی از ملک این ملک را بفروش برساند؟به خریدار چه مدرکی در ازای خرید این ملک خواهد داد؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

درود همسر شما با توقیف سهم الارث و طی مراحل اجرایی شریک مشاعی سایر وراث شده است و مطابق با قانون شریک مشاعی می‌تواند هم خلع ید مشاعی بگیرید ( یعنی نه من استفاده کنم نه شما ) و هم می‌تواند از طریق غیر قابل افراز بودن دستور فروش بگیرید پس این فرض وجود دارد و می‌تواند این تهدید را متاسفانه عملیاتی نماید بنابراین بهتر است شرایط مالی خرید سهم همسرتان توسط سایر وراث فراهم گردد تا این احتمال از بین برود در دستور فروش نیز وراث می‌توانند به عنوان خریدار در مزایده شرکت و این سهم را خریداری نمایند متاسفانه دادگاه تکلیفی ندارد تا به جهت مراعات حال ساکنین از اجرای خلع ید جلوگیری نماید حتی در فرضی که ملک پلاک ثبتی نداشته باشد صورت جلسه مزایده ملک مستند مالکیت خریدار مزایده خواهد بود که بر این استناد درخواست سند مالکیت نماید پس دراختیار نداشتن اسناد مالکیت مانع اجرای مزایده نیست