قرارداد شما مشخصات مبیع از باب حدود اربعه درج شده است یا هیر؟

دسته بندی : حقوقی | قراردادها
عاطفه بذار
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

من یک قطعه زمین زراعی به متراژ 600 متر مربع خریداری کردم موقع خرید پسر مالک زمین را به من نشان داد وبا مالک حضورا دیدار کردیم مبلغ 5 میلیون بیعانه پرداخت شد و در یک کاغذ مشخصات طرفین و متراژ زمین و حدود را نیز مالک گفت و من یادداشت کردم و مالک امضا کرد در یک برگ به خط خودم . و چون آشنایی با پسر مالک دوست بودم و مالک نیز شدیداً پول لازم بود من کل ثمن رو به حساب ایشان زدم و قرار شد مبایعه نامه با آوردن مدارک از سوی آنها تکمیل شود ولی آقایان امروز و فردا کردند و الان 7 ماه میگذرد و من مراجعه کردم به املاک روستا متوجه شدم ایشان حدود زمین مقابل زمین روایتی را که شیب 50 درصد دارد و مالک آنجا نیز هستند در برگه به من گفته اند . حالا تکلیف چیست ؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

درود در عقد بیع مبیع باید معلوم باشد یعنی مجهول نباشد اگر در قرارداد تنظیمی در عالم واقع مبیع مشخص نباشد ( ماده 190 قانون مدنی) عقد باطل است اما اگر قرارداد با عالم واقع تناسب دارد اما با فریب ،شما حدود اربعه را درست تشخیص ندادید و زمین با این مشخصات مد نظر شما جهت خرید نبوده است و در واقع وصف اعلامی زمین با عالم واقع هم خوانی نداشته باشد شما حق فسخ داشته و میتوانید عقد را فسخ و ثمن معامله را به نرخ روز مطالبه نمایید