حق فسخ قرارداد به علت تاخیر در پرداخت

دسته بندی : حقوقی | املاک
فاطمه دشتله
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام ، قرارداد پیش خرید ملکی دارم که سازنده متعهد است ظرف یکسال و نیم ملکی را در قبال پرداخت اقساطی معین در سر رسید سه ماهه به من (پیش خریدار) تحویل دهد .. در مفاد مندرج در قرارداد شرطی برای فسخ از جانب سازنده معین شده که در صورت پرداخت اقساط از جانب خرید با تاخیری بیشتر از 10 روز حق فسخ قرارداد بدون تشریفات قانونی برای سازنده ایجاد میکند ، تعداد 13 قسط در مجموع در نظر گرفته شده است .. قسط دوم با تاخیر پرداخت شده و بصورت کلامی توافق شده که فسخ نشود ، سوال من اینست در صورتی که به دلایل مختلف قصد فرار از انجام تعهد از جانب سازنده باشد و بعد پرداخت اقساط باقی مانده در سر رسید های آتی هیچ قسط عقب التاده اب وجود نداشته باشد و اقساط بموقع پرداخت شده باشد ، و سازنده اقدام به فسخ قرارداد به دلیل تاخیر درپرداخت قسط های ابتدایی (قسط اول یا دوم ) کرده باشد آیا این حکم نافذ است و من طبق قرارداد با کسری از مجموع پرداخت هایم به سازنده و دریافت مابقی پرداخت ها ظرف مدتی مشخص در قرارداد که ذکر گردیده ناچار به فسخ هستم و هیچ حق اعتراضی نخواهم داشت ؟ فرض این است تاخیری دیگر در پرداخت ها نباشد

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام ایشان حق فسخ خود را با اظهارنامه که روش مرسوم است باید اعلام می‌نمود اگر انجام نداده یا اینکه توافق شفاهی با شما انجام داده است دیگر حق فسخ ندارد و ملزم به قرارداد می‌باشد به خصوص اگر قسط‌های بعدی نیز شما پرداخت نمودید و ایشان وصول نماید یعنی به قرارداد متعهد می‌باشد.