اگر زوج میخواهد همسر خود را طلاق دهد ولی توان پرداخت یکجا مهریه را ندارد چه کنداستفاده از قسمت‌های مشاع ساختمان نیازمند رضایت تمام مالکین است

دسته بندی : خانواده | مهریه
لیلا اردستانی رستمی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

باسلام،من همسرم راه به دلایل شخصی میخواهم طلاق دهم و مهریه من 14 سکه میباشد،و یک فرزند دوساله پسر داریم،حاضر به توافق نیست،و‌اموالی ندارم برای پرداخت یکجا مهریه آیا دادخواست طلاق و اعسار میتونم بدهم !؟!چیکار باید بکنم،الان دوماه میشه ترک منزل کرده و با من زندگی نمی‌کند و من برایش اظهار نامه عدم تکمیل ارسال کردم ولی ایشون دادخواست مطالبه نفقه از من داده است که هنوز دادگاه رای صادر نکرده است.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام خدمت شما کاربر گرامی در این حالت پس از صدور حکم طلاق، شما میتوانید می تواند در همان دادگاهی که به طلاق رسیدگی کرده است دادخواست اعسار از پرداخت مهریه مندرج در عقدنامه و دادنامه طلاق را به طرفیت همسر و از طریق دفاتر خدمات قضایی ثبت کند. دادگاه پس از تعیین وقت و استماع شهادت شهود زوج و همچنین اظهارات زوجه در خصوص تقسیط مهریه تصمیم گیری می کند و رای صادر می کند.ولی به این نکته توجه داشته باشید که اگر مرد دلیل موجهی برای طلاق نداشته باشد رویه دادگاه چنین است که بعضی از شعب به طور کلی اعسار مرد را در زمانی که درخواست طلاق داده است نمی پذیرند و طلاق را موکول به پرداخت کامل حقوق مالی زوجه می کنند و بعضی از شعبه دادگاه خانواده هم که می پذیرند، به تعبیر عامیانه پیش پرداخت و مهریه را اصطلاحا دست بالا می گیرند تا حقوق زن ضایع نشود.