اصل عدم قابلیت استناد به ایرادات

دسته بندی : تجاری | چک-سفته-برات
محسن شمس الهی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

باسلام...بنده یه واحد ساختمان پیش خرید کرده بودم که به دلیل عدم توان مالی سازنده معامله فسخ شد...ودر فسخ نامه نوشتیم که 2فقره سفته در دفتر خانه بهم بده و متعهد بشه که10روز قبل موعدچک پول بهم بده تا بتونم چکو پر کنم..منتها طرف پولی نداره ...من آیا میتونم یه جوری جلوی چکو بگیرم تامشکل نیفتم...به گفته طرف چکهارو خرج کرده...ایا باتوجه به فسخ نامه اظهارنامه یا دادخواست بدم کاری از پیش میبرم؟؟
نمیخام چکو پاس کنم بعد خورد خورد ازش بگیرم...

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

ایراد مربوط به فسخ معامله مبنای صدور چک در برابر شخص ثالث(انتقال گیرنده چک) قابل استناد نیست؛ مگر این که ثالث فاقد حسن نیت باشد. لذا چاره ای جز پرداخت وجه چک و مراجعه به شخص طرف قرارداد ندارید.