ایا میتوانیم ملک موروثی را بفروشیم؟

دسته بندی : حقوقی | ارث،وصیت
حسین امامی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام، ما 6 نفریم، 3 برادر و 3 خواهر، در زمان حیات پدر و مادر یک دست نوشت نوشتیم و همه ما امضا و اثر انگشت گذاشتیم که ملک برابر تقسیم شود، الان 5 نفر میخواهیم بفروشیم ولی یک نفر یعنی برادرم مخالف است، حالا دو تا سوال مطرح است، اول اینکه میتوانیم ملک رو بفروشیم وقتی یک نفر مخالف است؟ و سوال دوم اینکه برادرم ادعا داره من قانونی دو سهم دارم و برادر و خپاهر برابر نیست و دست نوشته رو دیگه قبول ندارم

پاسخ کارشناس حقوقی :

کاربر گرامی با سلام؛ در خصوص سوالات شما: اولا هریک از وراث حتی بدون رضایت وراث میتواند بعد از انحصار وراثت دعوای تقسیم و یا فروش ملک موروثی را مطرح نماید لیکن برای فروش کل ملک بدون حکم دادگاه نباید اقدام کنید باید دعوا مطرح نمایید ثانیا در مورد دست نوشته میبایست به عرض رساند ک تقسیم نامه بین وراث بعد از فوت معتبر بوده و قبل از فوت مورث چنین دست نوشته ای اعتبار ندارد و قانون ارث بدین صورت هست که ماترک بین وراث پسر و دختر به نسبت دو به یک تقسیم میگردد موید باشید