استناد به ایرادات در برابر چک

دسته بندی : تجاری | چک-سفته-برات
محسن شمس الهی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام
دوستی پولی به همسرم سپرده بود تا وامی برای ایشان بگیریم. چون دست همسرم در گرفتن وام باز بود بنا به دلایلی دریافت وام موثر نشد، پول اصلی 168 تومان هم به دوستمان برگردانده شد.
ایشون بک فقره چک به مبلغ 250 میلیون از ما برای دریافت وام دریافت کرده بودند با تهدید ( ولی دست نوشته ای با امضای من و ایشان مبتی بر دریافت چک با درج شماره سریال چک به عنوان وام و شماره سریال چک بازگشت اصل مبلغ که تسویه هم شد داریم)
حالا که دریافت وام‌موثر نشده، تمایلی به عودت چک ندارند و قصد نقد کردن چک و دارند. ( حرفای بچگانه پیغام میده که من ضرر کردم ، سه ماه پولم خثابید با مثلا پیش خانواده همسرم ضایع شدم شما باید وام و بهم بدید در هر صورت ماهی 4400 بزنم به حسابتون و …) ایا من میتونم با استناد به دست نوشته موجود از نقد شدن چک جلوگیری کنم؟
Sms خایی که بارها بابت دریافت ثان با همسرم صحبت کردند هم موجوده و ما با سند و مدرک میتونیم ثابت کنیم که وامی در این مدت نگرفتیم.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

در صورت اثبات؛ در برابر ید مستقیم خود تعهدی به پرداخت مبلغی بیش از آنچه دریافت نموده اید ندارید.