آیا ملک شما سند رسمی دارد؟

دسته بندی : حقوقی | قراردادها
عاطفه بذار
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام.من با همسرم نمیتونم بیشتر از این زندگی کنم ولی خواستم قبل از طلاق خونه م رو که قولنامه ای هست به اسم پدرم بزنم.چون واسه این خونه خیلی تلاش کردم و نمیخوام طبق بند اول قرارداد ضمن عقد که امضاش کردم نصفش رو به همسرم بدم.خواستم ببینم فقط برم املاک و خونه رو به اسم پدرم قولنامه کنم همه چی حله یا مراحل دیگه ای هم لازمه

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

درود اگر ملک شما سند رسمی داشته باشد نیاز به مراجعه به املاک ندارید و باید به دفتر اسناد رسمی مراجعه کنید و انتقال رسمی به نام پدرتان یا هر شخص ثالث دیگر انجام دهید اما اگر ملک فاقد سند رسمی باشد در قالب مبایعه نامه که به امضای شهود هم رسیده باشد و شرایط قراردادی آن به نحوی تنظیم گردد تا در آینده ادعای صوری بودن مطرح نگردد میتوانید انتقال دهید پس در هر حال به بنگاه نیاز ندارید تا کمسیون قابل توجهی هم پرداخت کنید اما از باب درخواست طلاق اگر طلاق به درخواست زوج باشد و زوجه ناشزه نباشد همان گونه که استحضار دارید باید نصف دارایی خود را به نام همسرتان نمایید بنابراین با دفاع همسرتان اگر مال رسمی باشد استعلام نقل و انتقال تا یک سال قبل انجام میگردد تا جهت فرار از دین این انتقال صورت نگرفته باشد اگر هم عادی باشد با معرفی زوجه دادگاه بررسی مینماید بنابراین بهتر است 1-در صورت امکان انتقال ملک به ثالث باشد تا بیم تبانی نرود 2- یک سال پس از انتقال، دادخواست طلاق مطرح گردد 3- در تنظیم مبایعه نامه شرایط پرداخت ثمن پیش بینی گردد تا اعتبار مبایعه نامه زیر سوال نرود ( پرداختی بابت ثمن وجود داشته باشد) 4- اگر زوجه حقوق مالی ( مهریه ) نیز دارد بهتر است پیش از اقدامات از این دست نسبت به همه موضوعات توافق کنید و عدم امکان ادامه زندگی مشترک را با فرض توافق پیش ببرید که با این تصمیم به دردسر های قضایی مبتلا نخواهید شد.