مطالبه ی ارث به میزان مازاد وصیت

دسته بندی : ارث و امور حسبی | مطالبه سهم الارث
شاهین محبی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام وقت بخیر
شخصی در زمان حیات خود وصیت نامه ای تنظیم کرده و یک واحد آپارتمان خود را به پسرش واگذار کرده و سند محضری هم بنام پسرش زده است و یک واحد آپارتمان خود را به نام همسرش سند زده است ولی در وصیت نامه شرط کرده که همسرم تا زمانی که زنده است در این منزل زندگی کند و بعد از مرگش این آپارتمان به دخترم داده شود ولی الان که همسر ایشان فوت کرده پسرش از این آپارتمان نیز سهم الارث میخواهد آیا قانونا به ایشان ارثی تعلق گرفته میشود؟

پاسخ کارشناس حقوقی :

با سلام و احترام طبق ماده 843 قانون مدنی وصیت اضافه بر ثلث نافذ نیست مگر بقیه ورثه به نصبت سهم خود رضایت دهند که با فرض سوال باید مبلغ مازاد رو به اولاد ذکور رد کنه