مطالبه نفقه و اجرامثل ابام زناشویی

دسته بندی : خانواده | نفقه
شاهین محبی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام خانمی 30ساله ام. یه پسر 10ساله دارم. همسرم 38سالشه و 12ساله ازدواج کردیم. همسرم به غیر از مایحتاج منزل یعنی خورد و خوراک و پوشاک و لوازم بهداشتی، هیچ پولی به من نمیده به عنوان شوهرم هیچ پولی ماهیانه نمیزنه به حسابم و من همیشه بی پولم و لنگ پول و جرات نمیکنم بدون پول پامو از در خونه تنهایی با پسرم بزارم بیرون چون اگه به فرض برم بیرون و پسرم غذا یا هرچیزی بخواد پول ندارم که بگیرم یا مثلا خدای نکرده اتفاقی بیفته مثلا لازم شه شبونه برم دکتر، پول ندارم و همیشه تحت فشار شدید مالی هستم از جانب شوهر بی فکری که دارم. همسرم نزدیک به چند ساله شبکاره یسره نیست و من و پسرم همیشه تنهاییم و من اگر مریض بشم باید زنگ بزنم به خانوادم بیان به دادم برسن چون خودم پول ندارم برم مثلا دکتر. وقتی هم میگم پول بده صدتا بهانه میاره که آی ندارم..قسط و وام و کرایه و بدهی به همکارام و و و ...دارم که منو همیشه میپیچونه و تهش هم دعوامون میشه سر این دروغ هاش. اینم بگم که طی این 12سال همه چیشو مثل اینکه چقدر حقوق میگیره چقدر پول تو حساب هاش داره رو شدیدا از من مخفی میکنه و همیشه ب دروغ میگه ندارم نمیتونم پول بدم🤦‍

پاسخ کارشناس حقوقی :

با سلام و احترام شما میتونید طبق ماده 1198 و1199 و1204 و1206 قانون مدنی دادخواست مطالبه نفقه 12سال گذشته خود تا به حال همچنین دادخواست نفقه حال فرزندو بدهید و بابت کارهایی که در منزل ایشان کردید میتوانید طبق ماده336 قانون مدنی اگر به قصد تبرع یا مجانی بدن اون کاراو انجام ندادید و شوهر شما ان کاراو از شما خواسته و عرفا برای ان کارها مزد تعیین میشه کرد مثل ظرف شستن یا اشپزی میتونید همزمان با دادخواست مطالبه نفقه اقدام کنید