مطالبه سهم الارث پدری

دسته بندی : ارث و امور حسبی | مطالبه سهم الارث
زهرا نادری
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام وقت بخیر
پدر بنده 4 سال هست که فوت شدن و الان مادرم هستن و دو برادر و سه خواهریم و پدرم یک مغازه و یک خونه ی دو طبقه از خودش بجا گذاشته که مادرم که در قید حیات هستن ادعا میکنن پدرم زمانی که زنده بودن این املاک رو به نامشون کردن
سوال اولم این هست که چطور میشه صحت این موضوع رو بدون دخالت دادگاه مشخص کرد ؟ چون اول میخوایم متوجه بشیم‌ به نام پدرم هست یا مادرم و بعد مراحل قانونی رو طی کنیم
و موضوع بعدی این هست که برادر بزرگ بنده 17 سال هست بدون اینکه اجاره بدن توی طبقه دوم این خونه زندگی میکنن
و برادر کوچکم هم مغازه رو میچرخونن بدون این سهمی به بقیه بچه ها بدن
سوال دومم این هست اگر این موضوع ثابت شد که خونه و مغازه به اسم مادرم هست میشه برای سهم بردن از اونها کاری کرد ؟ با توجه به این که دوبرادر دارن از این املاک استفاده "شخصی" میکنن بدون اینکه به خواهرها سهمی بدن ؟
ممنون

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام شما می توانید تقسیم ترکه و مطالبه اجرت المثل ایام تصرف از طریق دادگاه اقدام کنید و چنانچه مادرتان دارای مدرک با امضاء پدر باشد جز از طریق دادگاه صحت آن قابل بررسی نیست به مادرتان باید چنانچه دارای مدارک انتقال از پدر هستند در اختیار شما بگذارند چنانچه قبول نکردن باید از طریق دادگاه اقدام شود تا موضوع احراز گردد