مطالبه سهم الارث از ماترک

دسته بندی : حقوقی | ارث،وصیت
کبری پیرداده بیرانوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام وقت بخیر پدر بنده 4 سال هست که فوت شدن و الان مادرم هستن و دو برادر و سه خواهریم پدرم یک مغازه و یک خونه ی دو طبقه از خودش بجا گذاشته و مادرم که در قید حیات هستن "ادعا" میکنن پدرم زمانی که زنده بودن این املاک رو به نامشون کردن حالا موضوع این هست که برادر بزرگ بنده 17 سال هست بدون اینکه اجاره بدن توی طبقه دوم این خونه زندگی میکنن و برادر کوچکم هم مغازه رو میچرخونن بدون اینکه سهمی به بقیه بچه ها بدن حالا با فرض اینکه ثابت شد که خونه و مغازه به اسم مادرم هست میشه برای سهم بردن از اونها کاری کرد ؟ با توجه به اینکه دوبرادر دارن از این املاک استفاده "شخصی" میکنن بدون اینکه به خواهرها سهمی بدن ، چرا دخترها از این املاک استفاده نبرن ؟ یا اینکه چون مادرم در قید حیاتن هیچ کاری نمیشه کرد ؟
و میشه یک توضیح کوچیک راجب تقسیم ترکه و مطالبه ی اجرت المثل ایام تصرف بدین ممنون

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام، در صورت اثبات و ارائه مدارک مالکیت مادر، شما از اموال ارث نمیبرید و اختیار اموال در دست مادر است و ایشان اجازه میدهد چه شخصی از اموال استفاده کند و شما نمیتوانید مطالبه اجرت المثل کنید. ولی چنانچه اموال به نام مادر منتقل نشده باشد میتوانید ابتدا تقاضای تحریر ترکه را مطرح کنید وسهم الارث خود را مطالبه و تقاضای تقسیم ترکه را کنید و از تاریخی که پدر فوت کرده میتوانید اجرت المثل ایام تصرف را از دو برادر مطالبه کنید.