جریمه دیرکرد و خسارت قراردادی

دسته بندی : حقوقی | الزام به تنظیم سند رسمی ملک
حسین حسن زاده
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

باسلام خدمت وکلای عزیز
من ملک خودم را (با جریمه دیرکرد حضور در دفترخانه به مبلغ 200 هزارتومان در روز) فروختم
و یک ملک دیگر (با جریمه دیرکرد حضور در دفترخانه به مبلغ 10 میلیون در روز ) خریداری کردم
سوال من این است که اگر خریدار ملک من سر موعد در دفترخانه برای انتقال سند حاضر نشود (مثلا 1 ماه دیر تر بیاد)
جریمه ای که من باید بپردازم بسیار بیشتر از جریمه ای میشه که به من پرداخت میکنند و عملا پرداخت این مبلغ جریمه ی غیرمتعارف برای من ممکن نیست .
ایا اگر گواهی عدم حضور بگیرم برای دادگاه قابل قبول است که این جریمه را من ندهم ؟ (چون تقصیره من نبوده و خریدار ملک من باعث این ضرر شده)
ایا میتوانم به مبلغ جریمه اعتراض کنم ؟
لطفا من را راهنمایی کنید

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام . صرفنظر از اینکه توصیه می کنم هر شرطی را در قرارداد قبول نفرمایید چون طبق قانون، با شرایطی، شما را متعهد به ان می نماید. اما با مطالعه قراردادهای شما بهتر می توانم کمکتان کنم. قطعا گواهی عدم حضور طرف یا گواهی تصدیق حضور خودتان می تواند موثر باشد اما با جمع شرایطی می توان در دادگاه از نپرداختن مبلغ التزام گزاف خودتان هم دفاع کرد. توصیه می شود برای روشن شدن بهتر موضوع برای خودتان، مشاوره تلفنی یا حضوری بگیرید. موفق و پیروز در پناه ایزد منان باشید.