علیرغم داشتن وصیت نامه احدی از ورثه بدون اشاره به آن گواهی حصر وراثت اخذ کرده.

دسته بندی : ارث و امور حسبی | تنفیذ وصیت نامه
عبدالمجید عبدی دزفولی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام و عرض ادب
پدر بنده وصیت نامه ای را در سال تنظیم کردند و در سال 84 فوت کردند. فرزندان شامل 3 پسر و 2 دختر می باشند.
کلیات وصیت نامه به این شکل است که:
1- بعد از فوتم کلیه اموال باید در ید همسرم باشد
2- بعد از فوت همسرم دو سهم از اموال مربوط به پسر اول و مابقی فرزندها که شامل دو دختر و دو پسر هستد هر کدام یک سهم
نکته: وصیت نامه به صورت عادی تنظیم شده و کلیه فرزندها به همراه یک شاهد نیز ذیل وصیت نامه را در آن زمان امضا کرده اند و اینکه به نوعی یک سوم اموال را تعیین تکلیف کرده اند. همچنین در سال 1401همسر موصی نیز مرحوم شده اند.
حال یکی از ورثه بدون هماهنگی سایر ورثه اقدام به اخذ انحصار وراثت بدون ارائه وصیت نامه مذکور کرده و گواهی انحصار وراثت نیز به دلیل عدم ارائه وصیت نامه در چارچوب قانون به صورت پسر2سهم و دختر یک سهم صادر گردیده است.
سوال اول) حال که انحصار وراثت صادر شده تکلیف چیست و چگونه باید وصیت نامه را اجرا کرد؟ تنفیذ یا الزام یا ...
سوال دوم)می توان نسبت به احدی از ورثه که ذیل وصیت نامه را امضا کرده ولیکن با عدم صداقت مبنی بر نبودن وصیت نامه اقدام به اخذ ان کرده شکایت کیفری

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

در پاسخ به سوال اول باید وصیت نامه تنفیذ شود.واما در خصوص سوال دوم باید عرض کردخیر شکایت کیفری مسموع نیست و شما از مجاری حقوقی اقدام کنید.موفق باشید.