طلاق توافقی و تعیین حقوقی مالی زوجه

دسته بندی : خانواده | طلاق توافقی
لیلا علیخانی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام وقتتون بخیر
من با یه خانمی سه ماه هست نامزد کردم و اخلاقمون به همدیگه نخورد الان خانواده خانم میخوان درخواست طلاق کنن طلاق توافقی، میخواستم بدونم توی این طلاق توافقی آقا میتونه هر درخواستی داشته باشه بگه؟
یعنی مثل بخشش مهریه و هرچیزی که داده پس بگیره و ضرر زیانشم بگیره که رضایت بده به طلاق توافقی میخواستم بدونم که تو طلاق توافقی باید رضایت آقا رو بگیرن دیگه درسته؟
و اینکه اگر توی طلاق توافقی آقا یا خانم راضی نشن به هر دلیلی خانم میتونه از راه دیگه ای هم اقدام به طلاق کنه از آقا؟
و اگر از راه دیگه ای اقدام کرد چقدر زمان می‌بره و مهریه تکلیفش چی میشه و اینکه آقا میتونه اونجا باز مخالفتی داشته باشه یا خیر؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام کاربر ارجمند. بهتر است که شما و همسرتان، یک متن توافقنامه طلاق تنظیم کرده و در آن کلیه توافقات خود در خصوص حضانت فرزندان ، نفقه آنها، اجرت المثل ، نحله و مهریه زن را بر روی آن مکتوب کنید و به امضا برسانید. در مورد ضرر و زیان نیز باید گفت ضرر و زیان بایستی اثبات شود که بشود آن را مطالبه نمود. بله، طلاق از طرف زن از طریق راه‌هایی مثل عسر و حرج، وکالت در طلاق، تحقق شروط 12 گانه عقدنامه و مواردی از این قبیل تحقق می‌یابد و در صورتی که خانم تمایل داشته باشد تا از شوهر جدا شود، برای ارائه درخواست طلاق به دادگاه لازم است که درخواست وی مطابق با شرایط قانونی باشد. مدت طلاق یکطرفه نیز، بستگی به حجم پرونده ها و اوقات رسیدگی دادگاه دارد.