حقوقی خانواده ارث وصیت

دسته بندی : حقوقی | ارث،وصیت
زهرا تیرگانی
کارآموز وکالت
سوال کاربر :

سلام
ببخشید خواستم راهنمایی کنین
من مادرم فوت شده و پدربزرگم به یک غریبه که املاک دارن متنی رو دادن نوشتن چون پدربزرگم بیسواده و خودش زیر متن رو امضا و اثر انگشت زده
این نوشته ثبت محضری نشده ولی امضا و اثرانگشت خودش و یک شاهد پاش هست که حقوق و ارثی که ب مادرم رسیده ب بچهاش برسه
آیا معتبره؟

پاسخ کارآموز وکالت :

انتقال آسان سهم الارث برای بسیاری از افراد مسئله‌ای خوشحال‌کننده است. بسیاری از اوقات مشاهده می‌کنیم که ورثه، با اختیار خود، سهم قانونی را به سایر اشخاص منتقل می‌کنند. این انتقال ممکن است ماهیتی غیر تبرعی داشته باشد، به این معنا که وارث، سهم خود را به صورت بلاعوض، به اعضای خانواده یا سایر اشخاص، منتقل می‌کند. این انتقال به وسیله صلح نامه بخشش سهم الارث یا هبه نامه ارث انجام می‌شود و به موجب این اسناد، مالکیت سهم قانونی، تغییر می‌کند. در صورتی که طرف دیگر عقد هبه و ارث، خویشاوندان باشند. در صورتی که بخشش سهم‌الارث، «قربه الی الله» باشد. در فرضی که هبه معوض باشد، عقد هبه، لازم خواهد بود. مقدار عوض نیز اهمیتی ندارد. سهم‌الارث به همان حالت سابق باقی نمانده باشد. به عنوان مثال انتقال مال به شخص دیگر می‌تواند مصداق این فرض باشد. در صورت فوت یکی از طرفین، عقد تنظیم شده، لازم خواهد شد.