حقوق ملک سن قانونی سند

دسته بندی : ثبتی | امور اسناد
زهرا تیرگانی
کارآموز وکالت
سوال کاربر :

سلام.وقت بخیر
سند اصلاحات ارضی به صورت مشاعی داریم بین دو نفر،مشکلی که به وجود اومده اینه که از وجود صادر شدن سند مطلع نبودیم و الان فردی که اومده ادعا کرده ،زمان صدور سند اصلاحات ارضی 9 ساله بوده و به عنوان یکی از زارعین سند به نامش خورده.
با عنایت به اینکه سن قانونی نداشته ما میتونیم درخواست ابطال سند بدهیم؟

پاسخ کارآموز وکالت :

سلام سن قانونی برای معامله کردن و سند زدن در زمانی است که فرد به سن رسد رسیده باشد.سن رشد زمانی است که فرد بالغ شده و همچنین نوع مصرف و خرج کردن اموالش عاقلانه است و نابخردانه و مبذر گونه اموالش را خرج نمی کند. در حقوق ایران و رویه قضایی سن 18 سال اماره رشد به حساب می آید یعنی کسی که به 18 سال تمام می رسد می تواند معامله کند و سند هم بزند و دیگر نیازی به قیم و ولی قهری ندارد. اما کسانی که زیر 18 سال تمام هستند تنها با اجازه نماینده خود می توانند معامله کنند.و راه دیگر این است که از دادگاه حکم رشد بگیرند برای حکم رشد نیاز است که فرد بالغ زیر 18 سال تمام باشد.با گرفتن حکم رشد فرد اگرچه زیر 18 سال باشد اما فرض می شود.