مطالبه خسارت از دلال

دسته بندی : تجاری | سایر دعاوی
شاهین محبی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

با سلام
شرمنده من برای استخدام داخل نمایشگاه رفتم دوروز هم نشود دیدم کارشون اوکی نیست مثل به ما میگفتن دنبال ماشین های رنگ شده بگردید یا شاسی ضربه خورده بیارمیشون نمایشگاه قرارداد بنویسن بعد من فهمیدم که اینا وقتی قرارداد و مینویسن مشکلات ماشین طبق گفته طرف تو قرارداد ذکر میکنن ولی خودشون موقعی کارشناسی میکنن ماشین و یه عیب خاص از ماشین پیدا میکنن به طرف نمیگن بهش یه بیعانه میدن قرار داد هم میبدن تا زمانی که موقع دفتر خونه بشه ماشین مدارک ماشین هم میدن دست خود صاحاب ماشین بعد موقع ای که موعد دفتر خونه میرسه میگه بزار یه استعلام اصلات ماشین و بگیریم باز بعد بعد اون عیب ماشین و رو میکنن یا میگه قرارداد و فسخ کنیم ضرر و زیان میگیرن یا اینکه میگه انقدر باید کم کنید به من میگفتن باید قرارداد ها به اسم خودت نوشته بشه ولی من قبول نمیکردم فقط به عنوان به واسطه دنبال ماشین می گشتم کلا هم دوتا ماشین پیدا کردم و هیچ پولی هم نگرفتم وجدانم قبول نمیکرد حالا میخوام ببینم اگر اون فروشنده ها بنده خدا بخوان از اینا شکایت کنن ممکنه پای منم گیر باشه ممنون میشم کامل جواب بدید

پاسخ کارشناس حقوقی :

با سلام و احترام اگر برای واسطه گری پول میگرفتید طبق قانون تجارت شما دلال هستیدو اگر به اعتبار شخص شما معامله صورت گرفته طبق ماده 345 قانون تجارت شما ضامنید یا اگر دانسته این معاملاتو انجام میدادید طبق ماده 344 قانون تجارت شما ضامن جنس معامله اید مگر اینکه بی تقصیری خود را اثبات کنید