ایا میتواند ملک را ب مزایده بگذارد؟

دسته بندی : حقوقی | ارث،وصیت
حسین امامی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

پدر مرحوم من در زمان حیات دو دانگ از منزل مسکونی خود را به مادر واگذار کرده و مادر مسن ما در این منزل سکونت دارند، و خواهر ما درخواست سهم الارث دارد در صورتیکه هیچکدام از ما خواهر برادر ها و مادرمان قصد فروش نداریم و نمی‌خواهیم مادرمان مجبور به ترک منزل خود شود ، این وارث میتواند برای مادر مسأله ساز شود ؟ مانع سکونت مادرمان شود یا برای فروش ملک یا به مزایده گذاشتن آن اقدامی کند؟
یکی از وکلا فرمودند بله میتواند ، یعنی میتواند ملکی که دو دانگ آن واگذار شده را به مزایده بگذارد؟ کل ملک یا 4 دانگی که متعلق به وراث است؟؟؟
این پروسه چقدر زمان میبرد؟

پاسخ کارشناس حقوقی :

کاربر گرامی با سلام؛ پاسخ سوال شما مثبت هست و هریک از وراث میتواند در جهت اخذ دستور فروش ملک مشاعی موروثی اقدام نماید. با هر میزان قدر السهم خود از ملک موروثی حتی اگر دو دانگ ان نیز پیشتر به مادر منتقل شده باشد.همچنین سکونت و تصرف هریک از مالکین مشاعی منوط ب رضایت کلیه مالکان دیگر هست و اگر احدی در اینخصوص رضایت نداشته باشد میتواند مدعی دعوای خلع ید گردد و حتی اجرت المثل تصرف مطالبه نماید.مزایده نسبت ب کل ملک خواهد بود اگر عرفا قابل تقسیم نباشد.بهتر است بنحوی با ایشان تراضی نمایید تا مشکلات فروش ب زیر قیمت بطریق دادگاه و از این قبیل گریبانگیر نشود.پروسه های فروش از دادگاه معمولا تا یکسال میتواند زمانبر باشد موید باشید