خسارات وارده به مورد اجاره

دسته بندی : حقوقی | املاک
محسن شمس الهی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام

آیا مالک میتواند بر اساس خود اظهاری کل وجه ودیعه مورد اجاره را توقیف کند، یا صرفا نسبت به میزان تعیین شده کارشناس دادگستری میتواند این کار را بکند.

مثلا، من که ملکی بالای 28 سال قدمت رو اجاره کردم یکماه دیگر میخواهم تحویل بدهم، اگر ادعای واهی کند روی شیرآلات 28 سال پیش، قطعا کارشناس رد میکند ولی آیا میتواند کل ودیعه من را تا مدتی که کارشناس عددی تعیین کند توقیف کند؟

نهایتا، من میتوانم وجه التزام ناشی از تاخیر استرداد وجه ودبعه توافق شده در قرارداد را از میزان توقیف شده ودیعه مطالبه کنم؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

جبران خرابی تجهیزات و وسائل ساختمان بر اثر فرسودگی و عمر بالای آنها بر عهده مستاجر نبوده و در صورت کسر این موارد از مبلغ ودیعه؛ امکان مراجعه به دادگستری بابت مطالبه این مبلغ وجود دارد. اظهار نظر در خصوص وجه التزام نیز مستلزم مطالعه قرارداد است.