شرایط و تشریفات برگزاری مزایده

دسته بندی : حقوقی | اجرای احکام
ناصر روحی زاده
کارآموز وکالت
سوال کاربر :

سلام، وقت بخیر
۱:اگر مزایده اول در اجرای احکام دعوای حقوق به‌نتیجه‌نرسد‌صلب‌کار بعد از چه مدت می تواند در خواست مزایده دوم را کند؟
۲-در مزایده دوم اگر خریداری پیدا شود می تواند به هر مبلغی مال مورد مزایده را بخرد؟ حتی پایین تر از قیمت پایه؟ چون در اینصورت بدهکار متضرر میشود

پاسخ کارآموز وکالت :

سلام اگر در امر مزایده خریدار پیدا نشود سه راه حل وجود دارد: ۱- محکوم له {طلبکار} مال دیگری را معرفی کند و مال موضوع مزایده آزاد شود. ۲- خود محکوم له {طلبکار} مال را به قیمت پایه قبول کند. ۳- محکوم له تقاضای تجدید مزایده را بکند (که در این صورت، هزینه های مزایده ی بعدی به عهده خودش می باشد) به موجب ماده ۱۳۱ قانون اجرای احکام مدنی: هرگاه مالی که مزایده از آن شروع میشود خریدار نداشته باشد محکوم له می تواند مال دیگری از محکوم علیه معرفی و تقاضای توقیف و مزایده آن را بکند یا معادل طلب خود از اموال مورد مزایده به قیمت ارزیابی شده قبول کند یا تقاضای تجدید مزایده مال توقیف شده را بنماید؛ در این صورت، در مزایده دوم، مال مورد مزایده به هر میزانی که خریدار پیدا کند به فروش خواهد رفت و هزینه آگهی مجدد به عهده محکوم له میباشد . موفق و موید باشید