عیب موجود در مبیع و کشف عیب بعد از معامله

دسته بندی : حقوقی | قراردادها
نسرین خلیلی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

باسلام بنده ی ماشین نیسان خریدم ازنهاوند ووقتی برای تعویض پلاک اقدام کردم درشهرساری که ساکنم متوجه شدم که سیلندر ماشین دستکوب هست وچون ماشین کارم بود ووقتی برای شکایت نداشتم پیگیر کاراش شدم تا اینکه جریمه شدم برای قطعه تعویضی طبق ماده30
اینهاهمه به کنار چندروز پیش که میخواستم جریمه پرداخت کنم که کارماشین تموم بشه موتور ماشین آب روغن قاطی کرد ووقتی موتور باز کردیم برای تعمیر متوجه شدیم که سیلندرماشین کلا جوش داده بوده وحتی واشرهم عوض کردم بازم جواب نداد ویک ساعت بعدش باز هم آب و روغن قاطی کرد.الان بااین شرایط سیلندرلازم داره ماشین آیامن میتونم که شکایت بکنم از فروشنده کمااینکه تمامی مدارک موقع مراجعه به تعویض پلاک موجوده وکارشناس هم نظریه داده وپلیس راهور وحتی آگاهی وشرکت سازنده سایپاهم رفتم واینکه چقدرزمان برهست باتوجه به اینکه بنده مازندران ساری هستم وفروشنده همدان نهاوند؟؟؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام .وقت بخیر . ذکر نکردید چه مدت از رمان معامله و کشف عیب در خودرو گذشته است . ولی بطور کلی اگه بعد از معامله معلوم شود مبیع معیوب بوده است ، خریدار دو تا کار می تواند انجام دهد یا معامله را فسخ کند یا مبیع ( خودرو) را قبول کند با گرفتن ارش .اما باید عیب مخفی بوده و حین عقد وجود داشته یعنی مواردی که ذکر کردید در سوال از قبل و در زمان انجام معامله وجود داشته ، و شما در زمان مبایعه نامه عالم به آن نبوده آید اعم از اینکه این عدم علم ناشی از باشد که عیب خودرو مخفی و واقعا مستور بوده با اینکه ظاهر بوده ولی شما متوجه آن نشده آید . نکته مهم خیار عیب فوری است یعنی باید سریع بعد از متوجه شدم عیب اقدام بفرمایید .