مدت زمان دریافت حکم مهریه و نحوه اقساط آن

دسته بندی : خانواده | مهریه
رضا احمدی ذیلان
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام خسته نباشین
من الان ۶ ماهه ازدواج کردم و مدت نامزدی رو میگذروندیم که بعد۴ ماه همسرم به دلایل اختلافات خانوادگی(با جزئیات بخوام بگم بخاطر سن کمشون(۱۶ سال) بزور خونواده ایشون این وصلت انجام شده و من هم بی خبر بودم از این قضیه بعد از چند ماه به بهانه هایی از من درخواست کرد به صورت توافقی طلاق بگیریم و من هم قبول کردم ولی بعدا رفته یکطرفه شکایت کرده البته حالا بنظرم منظورش اینه که یه چیزی ازم بچاپه) رفته دادخواست نفقه از دادگاه برام صادر کرده و فردا قراره مقدار نفقه در شورای حل اختلاف تعیین بشه و مطمئنا برای اجرای مهریه هم شکوائیه صادر میکنه و بنده هم در مقابل پرونده تمکین تشکیل دادم ولی بخاطر باکره بودن همسرم امیدی به نتیجه ای مثبت ندارم چون احتمالا از حق حبس خود استفاده میکنه حال سوالم این بود که مدت اداری که بخواد برای مهریه حکم اجرایی از طرف قاضی دادگاه صادر بشه حدودا چه مدت طول میکشه(منظور چند ماه یایک سال یا...) و اینکه دادگاه در صورت اقساطی کردن مهریه شرایط پرداخت؟و حداقل مدت پرداخت و حداکثر مهلت پرداخت و تعداد معمول مهریه چقدر خواهد بود؟و در صورت عدم پرداخت میتونه حکم کیفری و حبس برام از دادگاه صادر کنه؟ (مهریه همسرم ۱۲۰ عدد سکه عندالمطالبه هست و همینطور باکره هستن)

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام کاربر گرامی وقت بخیر. در صورتی که عقد نکاح منعقد شده و از مرحله نامزدی گذشته باشه با توجه به باکره بودن زوجه مهریه نصف خواهد بود در صورتی که اموالی برای توقیف نداشته باشین حکم مهریه با مراحل اعسار حدودا یکسال طول خواهد کشید.اقساط مهریه هم بدین صورت هست که معمولا یکی دو سکه پیش پرداخت تعیین میشه و مابقی بصورت ۵ الی ۱۰ ماه یا بیشتر از ده ماه یک سکه تعیین میشود