مطالبه مهریه و توقیف حقوق

دسته بندی : خانواده | مهریه
نسرین خلیلی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام وقتتون بخیر.فردا صبح در دادگاه جلسه اعسار از پرداخت مهریه دارم.قبلا دادخواست اعسار دادم.و چهار ماهه یکچهارم از حقوقم واسه مهریه کسر میشه. آیا قاضی طبق حرفهای من و اقساط و اجاره خونه و نفقه خانمم و دخترم که کلا همه حقوقم بجای این موارد میره و هیچی نمیمونه مهریه رو قسط بندی میکنه یا طبق نظر خانمم؟ من کل دریافتی حقوقم ۷ میلیون تومنه وپایه حقوقم ۵۹۰۰. آیا قاضی طبق پایه حقوق و قسطها و اجاره خونه و نفقه که از حقوقم کسر میشه نظر میده یا از کل دریافتی؟اگه من بگم حدود هر۲۰ ماه یک سکه میدم قاضی قبول میکنه؟ و اینکه یکبار خانمم امسال ۵ ماه از حقوقم از اداره ثبت نامه داده بودن برای کسر مهریه به کارت خانمم واریز میشد دوباره ۴ماه لغوش کرد و دوباره اجرا گذاشته و الان ۴ ماهه دوباره از حقوقم یکچهارم کسر میشه. چرا دادگاه این کسرشده هارو حساب نمیکنه و از کل مهریه کم کنه من حساب کردم این ۹ ماه دقیقا ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزارتومن به حساب خانمم بصورت ماهانه واریز شده چطور اینارو به قاضی اثبات کنم آیا باید از اداره ثبت و از اجرای احکام دادگاه نامه ببرم؟ و آیا همین رو بعنوان تقریبا پیش پرداخت قبول میکنن؟ یا اینکه من مستاجرم و کل ۶۰ میلیون پول رهنمو توقیف کرده اون ۶۰ تومنو پیش پرداخت حساب میکنن؟ یه خونه ۶۴ متری هم با وام ۲۲۰ میلیونی بانک مسکن کلا ۵۰۰ میلیون تومن خریدم سندش بنامم هست و در رهن بانک هست و اون خونه رو دادم مستاجر و تا دیماه قرارداد داره اینم توقیف کردن . حالا شما بیشتر توضیح بدید که چی باید بگم و چطور دفاع کنم که قاضی بهم سخت نگیره و آیا در این جلسه پول رهن یا اون خونه رفع توقیف میشه؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام .وقت بخیر . خونه جز مستثنیات دین هست و به عنوان دین مهریه قابل توقیف نیست . آنچه توضیح دادید در رابطه با میزان حقوق ، شرایط مالی، نفقه و اقساط بانک طب لایحه ای متقن به دادگاه ارایه کنند . دادگاه با در نظر گرفتن هر آنچه عنوان کردید اقساط مهریه رو مشخص می کنه . حتی ممکنه موضوع رو به ما شناس ارجاع تا با تحقیق در رابطه با وضع زندگی شما و درآمد شما میزان اقساط مهریه رو مشخص کنه . بعد از حکم قطعی دادگاه درباره اقساط مهریه شما مجدد می تونید تا دو مرحله دیگه دادخواست تعدیل این اقساط رو به دادگاه بدید. یعنی بگین میزان اقساط مهریه رو نمی تونم بدم .