امکان اخذ تعهدات اخلاقی،شرط برای تمکین و...

دسته بندی : خانواده | تمکین
حسین امامی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلاف وقتتون بخیر.دوتا سوال دارم.۱- دوهفته بعد جلسه تمکین هست آیا خانمم میتونه چیزی رو شرط تمکین کنه؟آخه یه بار گفته باید نصف خونه ای که من با وام بانک خریدم و سندش بنامم هست و در رهن بانکه بنامش بزنم تا برگرده سرزندگیش آیا قاضی همچین شرطی از خانمم قبول میکنه؟ آیا در جلسه تمکین میشه دوتامون تعهد اخلاقی بدیم آیا این تعهدها الزام آوره؟ ۲- حدود دوماه پیش دادخواست الزام به وجه به طرفیت خانمم ارائه دادم و پرینت بانکی که حدود ۳سال پیش از بانک به حساب خانمم ۲۱ میلیون تومن واریز کردم اما شاهدی نداشتیم و با این پول مغازه لباس فروشی برای خانمم گرفتم و بعداز ۸ ماه بخاطر ورشکستگی مغازه رو جمع کرد. حالا تو شورا هم یه لایحه داده هم گفته شاهددارم که کارت بانکی دست شوهرم بوده و خودش پولهارو خرج کرده. درحالیکه دروغ میگوید. نزد صاحب مغازه رفتم که کپی اجاره مغازه رو بهم بده که بهونه آورد که فقط دستی بوده و پاره کرده. حالا چون مغازه در یک پاساژ بوده هیچکس به نفع من شهادت نمیدهد که مغازه داشتیم.حالا حدود ۳هفته دیگه دادگاه داریم چطور فقط با پرینت بانکی قاضی به نفع من رای میدهد آیا با اون لایحه خانمم و اگر شاهدبیاورد که خانمم کارت بانکیشو به من داده آیا قاضی با توجه به شاهد حق رو به خانمم میده؟ چیکار کنم که به حقم برسم؟ و اینکه خانمم مهریه رو اجرا گذاشته و دیروز جلسه اعسار مهریه بود آیا میشه این ۲۱ میلیون به عنوان پیش پرداخت مهریه ارائه بدم که هنوز حکم قطعی نشده؟ ممنون میشم هر دوسوالو توضیح بیشتری بدید.

پاسخ کارشناس حقوقی :

مخاطب عزیز ضمن عرض سلام و احترام؛ حسب توضیحات مفصل شما میبایست گفت ک نمیتوان برای تمکین شرط گذاشت و تمکین از وظایف زناشویی زوجه نسبت ب زوج بوده و مقتضای زندگی مشترک هست و نمیتوان انرا مشروط نمود،در خصوص اخذ تعهد اخلاقی بله مانعی ندارد و امکان پذیر هست لیکن ضمانت اجرایی برای برخی تعهدات وجود نداشته و بستگی ب نوع تعهد دارد،در خصوص دعوای مطالبه وجه اصل بر مدیون بودن همسر شماست چون مبلغ ب حساب ایشان واریز شده و اگر ادعایی خلاف این دارد میبایست مستندا انرا ب اثبات برساند امکان استتاد ب شهادت شهود هست اما اگر شهود کذب باشند یا ب هرنحوی شهادت خلاف واقع یا بر طبق منفعت و....دهند امکان جرح انها وجود دارد تا شهادت بلااثر گردد نتیجه گیری در کل ب علم قاضی و جمیع مستندات وابسته هست و نمیووان ب قطع اظهارنظر کرد در خصوص سوال اخر نیز پیش قسط بعد از پذیرش اعسار و قطعیت حکم صادره توسط دادگاه تعیین میشود ک مبلغ مذکور ک قبلا پرداخت شده را نمیتوان ملاک پیش قسط قرار داد موید باشید