شکایت الزام به تمکین و نفقه؟؟؟

دسته بندی : خانواده | تمکین
حسین امامی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام وقتتون بخیر ببخشید منو همسرم باهم درگیری داشتیم همسرم صورتش زخم شد منم تاندون دستم آسیب دیده اون به خاطر انگشتش و صورتش ازم شکایت کرده (انگشتشو زده به دیوار اصلا من کاری نکردم) هردو ازهم شکایت داریم من شکایت ترک انفاق و مهریه کردم اونم شکایت الزام به تمکین حالا من چون حکم ضرب و شتم ندارم چطوری ثابت کنم که تمکینش رد بشه؟درخواست اناطه بکنم نفقه تعلق میگیره؟چه مدارکی لازمه

پاسخ کارشناس حقوقی :

مخاطب عزیز ضمن عرض سلام و احترام؛ در دعوای الزام ب تمکین باید عدم امنیت جانی زوجه ثابت شود تا دعوا با تصمیم دادگاه رد گردد و ن یکبار ضرب و شتم، رای کیفری ضرب و شتم در حصول علم قاضی مبنی بر نداشتن امنیت جانی زوجه قطعا تاثیرگذار خواهد بود اما نمیتوان صرف یکبار ضرب و شتم عدم امنیت جانی را مسلم و محرز دانست،میتوان درخواست صدور قرار اناطه کرد تا نتیجه دادگاه کیفری مشخص شود و منعی ندارد لیکن ب استناد شهود و دیگر ادله اثبات دعوا نیز میتوان فقدان امنیت جانی را ثابت نمود و صرفا رای کیفری نیست،در خصوص نفقه نیز تا زمان ناشزه شدن شما نفقه تعلق میگیرد و قابل مطالبه هست لیکن پس از رای الزام ب تمکین و عدم تمکین در مهلت مقرر قانونی و احراز نشوز دیگر زوجه مستحق نفقه نخواهد بود موید باشید