02 خرداد 1401

حضور وراث در دفتر اسناد رسمی جهت فسخ وکالت نامه

دسته بندی : حقوقی | وکالت
ناصر روحی زاده
کارآموز وکالت
سوال کاربر :

سلام،۲تاسندقدیمی پیداکردیم که بامن۵ورثه هستیم که هنوز سندها جانمایی نشده از۳ورثه یک پنجم از کل سهم الارثشون رو یک وکالت بلاعزل بدون حق عزل وکیل وبا حق توکیل به غیر گرفتم ازشون در سال ۱۳۹۰. به علت مشغله زیاد در سال ۱۳۹۳ وکالت بلاعزل یک پنجمی که از وراث گرفته بودم رو منتقل کردم برای شخص دیگری در وکالت بلاعزلی دیگربصورت جداگانه،وحق عزل وکیل رو در وکالتی که به این شخص دادم از خودم ساقط کردم و حق توکیل به غیر بهش دادم در وکالت بلاعزل(امادر وکالت بلاعزلی که بهش دادم قیدشده این وکالت از هرنظر تابع وکالت قبلی میباشد یعنی تابع وکالت بلاعزلی که من از وراث گرفتم) به جهت انجام امور اداری وقانونی بهش وکالت بلاعزل دادم،چندماهیه متوجه شدم این شخص اوالا درصلاحیت انجام امورحقوقی.. نبوده دوما داره از وکالت بلاعزلی که بهش دادم سوء استفاده میکنه ومیگه من خریدم الان من میخوام وکالت بلاعزلی که از وراث گرفتم رو با استعفاء خودم که وکیل وکالت هستم باطل یا بی اثر کنم که بدنبالش وکالت بلاعزلی که به این شخص دادم هم باطل بشه(چون قیدشده ازهرنظر تابع وکالت قبل میباشد) واگه این شخص وکالت رو به شخص دیگری با حق توکیل به غیری که داشته منتقل کرده باشه وکالت اونم باطل بشه.راه ابطال وکالت بلاعزل،یا بافوت وکیل یاموکله یا انجام مورد وکالت توسط موکل یا (استعفاء وکیل)الان به دفتر خانه مراجعه کردم میگه با استعفاء شما وکالت بلاعزلی که از وراث گرفتید باطل نمیشه وبدنبالش وکالت بلاعزلی که به این شخص دادید هم باطل نمیشه چون خودتون مورد وکالت رو انجام دادید یا درحال انجامش هستید من هنوز اقدام خاصی نکردم هنوز جانمایی هم نکردم سندهارو فقط کارشناس اومد وملک غیر رو میخواست به جای سندها تحویلم بده که سازش نامه کردیم برای ملک غیر والان درحال ابطال اون سازش نامه هستم دفتر خانه میگه ورثه که به شما وکالت بلاعزل دادند رو بیارید ما وکالتی که از ورثه خودتون گرفتید روباطل میکنیم اما باید حضورا بیان و بدنبالش وکالتی که به این شخص دادید هم باطله الان وکالتی که از وراث گرفتم بلاعزله بدون حق عزل وکیل وراث نمیتونن حتی با حضور دردفتر خانه منو عزل کنن فقط پس چرا دفتر خانه میگه وراث رو بیار؟من میتونم استعفاء بدم آیا اگه استعفا بدم وکالتی که از وراث گرفتم باطله وبدنبالش وکالت بلاعزلی که به این شخص دادم هم باطله؟؟درضمن به این شخص علاوه بروکالت بلاعزل یک قولنامه ۳هزارمتر دست نویس هم دادم که جنبه خرید وفروش قید شده اما نفروختم بهش که درمقابل یک فسخ نامه گرفتم بابت قولنامه۳هزارمتر ازش گفتم اینم بگم

پاسخ کارآموز وکالت :

سلام وکالت ذاتا عقد جایزی می باشد همانطور که وراث به شما وکالت داده اند با توافق طرفین نیز این وکالت منفسخ میشود و جنبه بلاعزل بودن شما این می باشد که وراث به صورت یک جانبه شما را نمی توانند عزل کنند و اگر توافق کنید وکالت ماهیت خود را ازدست خواهد داد. موفق و موید باشید