03 خرداد 1401

نحوه ابطال یا اقاله وکالت کاری و فسخ معامله

دسته بندی : حقوقی | قراردادها
علیرضا فضلی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام بنده یک وکالت بلاعزل از۳ ورثه یک زمین گرفتم یک پنجم از کل سهم الارثشون، که خودم هم یکی از وراث میباشم که کارهای اداری و...رو انجام بدم درسال۱۳۹۰، ۳نفری که بهم وکالت دادند حق عزل وکیل یعنی بنده رو ندارند وبنده به عنوان وکیل وکالت، حق توکیل به غیر دارم به علت مشغله زیاد نتونستم برم وکارهای اداری رو انجام بدم،ودرسال۱۳۹۰به یک شخص عادی همین یک پنجم هایی که از ۳ورثه گرفتم رو یک تفویض وکالت دادم، بالای وکالتش نوشته تفویض وکالت نمیدونم چه نوع وکالتیه،وحق عزل وکیل رواز خودم ساقط کردم وحق توکیل به غیر دادم بهش این شخص وکالت رو درسال۱۳۹۴ واگذار کرده به شخص دیگری علاوه بر وکالتی که به این شخص دادم یک قولنامه۳هزارمتر هم روی برگ اچار بهش دادم که اگر تونست جانمایی کنه وتحویلم بده دستمزدس باشه قولنامه اما یک فسخ نامه گرفتم ازش بابت قولنامه۳هزارمتر که اگر نتونست باطله ودرقولنامه۳هزارمتر قیدشده به مبلغ۱۵۰م.ت. ازم خریده۳هزارمترو،اما وکالت رو برای سهولت انجام امور دادم بهش الان از وکالتی وقولنامه۳هزارمتری که بهش دادم سوء استفاده میکنه میخوام وکالتش روباطل کنم یه دفترخانه میگه با اقاله وکالت شما وکالتی که به این شخص دادید هم باطل میشه یه دفترخانه جیگه اصلا راه نداره عده ای از وکلای محترم میگن با انجام موضوع وکالت واقاله باطل میشه هم وکالت شما وهم وکالتی که به این شخص دادی عده ای از وکلا میگن نمیشه من چیکار باید بکنم دروکالتی که به این شخص دادم قید نشده برای چه کاری دادم میتونم خودم برم واز ادارات مختلف مثل ثبت دارایی... استعلاماتی بگیرم درمورد پلاک زمینی که در وکالت قیدشده وبگم برای گرفتن استعلامات لازم این وکالت رو بهش داده بودم و موضوع وکالت رو خودم انجام دادم اینم استعلاماتی که گرفتم واینجوری وکالتش باطل نمیشه؟مچکرم اگر نمیشه بهترین گزینه چیه که وکالتش رو درسریع ترین زمان باطل کنم حتی براضی ام وکالت خودمم باطل بشه سپاسگزارم

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام جهت اظهارنظر دقیق در خصوص نحوه ابطال یا اقاله قرارداد وکالت نیازمند مشاهد و قرائت متن وکالت های اخذ شده و تفویض شده است اما در مفروض اصلی چنانچه موضوع وکالت انجام شود یا وکالت ابتدایی از اعتبار خارج شود وکالت های ثانی نیز از بین می‌روند.