05 خرداد 1401

ایا وکیل که به غیر حق توکیل داشته پیتواند خود طرف دعوی قرار گیرد

دسته بندی : حقوقی | وکالت
محمد بابایی فیشانی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام،درسال۱۳۹۰وکالت بلاعزلی باحق توکیل به غیر از۳نفر گرفتم،ازیک پنجم ازکل سهم الارثشون، بابت طی مراحل ادراری،ثبتی..سندقدیمی که خودمم یکی از ورثه همین سندبودم، در۱۳۹۳تفویض وکالت دادم به شخصی دیگر وحق عزل وکیل رو ازخودم ساقط کردم وحق توکیل به غیر دادم به این شخص در متن وکالتی که به این شخص دادم قیدشده این وکالت ازهربابت تابع وکالت قبل میباشد.درسال۱۳۹۴ این شخص وکالت رودرقالب تفویض وکالت منتقل کرده به نفری دیگر وحق عزل رو از خودش ساقط کرده وحق توکیل به غیر داده بهش وگفته وقیدشده این وکالت مدت دار نیست،درمتن وکالتی که نفر دوم به نفر آخر داده قیدشده نامبرده قاعم شرعی وقانونی وی میباشد یعنی نفر آخر قاعم شرعی وقانونی نفر دوم میباشد،الان نفر دوم که من بهش تفویض وکالت دادم با توجه به اینکه وکالت رو منتقل کرده به شخص دیگری باهمین وکالت ویک قولنامه دست نویس که دارای فسخ نامه هست ازم شکایت کلاهبرداری کرده که یک پنجم سهم الارث روبهش فروختم الان میخوام بدونم معنی اینکه درمتن سند قیدشده نامبرده قاعم شرعی وقانونی وی میباشد چیست؟وباتوجه به اینکه شخصی که ازم شکایت کلاهبرداری کرده تفویض وکالت داده به شخص دیگری آیا همچنان میتونه درمحاکم از وکالت استفاده کنه واستناد کنه بهش؟یا این شخص دیگه نمیتونه ادعایی نسبت به وکالت داشته باشه چون تفویض وکالت داده به شخص دیگری؟وکالت در دسترس نیست تا ارستل کنم متاسفانه خدمتتون همین دونکته رواگه لطف کنید وبهم بگید ممنون میشم.

پاسخ کارشناس حقوقی :

بااحترام کاربر محترم اگر وکالت بلاعزل و حق را از خود سلب نموده باشند خیر نمیتوانند اما وکالت کاری باشد بله میتوانند رجوع و به طرفیت از شما شکایت مطرح نماید جهت بررسی بیشتر بهتر است از مشاوره تلفنی استفاده تا راهنمایی کامل شود