07 خرداد 1399

دعوی اعلام بطلان معامله

دسته بندی : حقوقی | املاک
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام و خسته نباشید خدمت وکیل محترم
احتراما اینجانب سال 1395 معامله ای با یک نفر نمودم و باغی را که سند آن به نام اوقاف بوده طی قولنامه ای به ارزش پانصد میلیون تومان از مالک آن که اساسا طبق ظوابط مالک آن مستاجر اوقاف محسوب می شود خریدم. اما مشکل این جا درست شد که فروشنده مدارک اوقاف و به نام من نکرد و به گفته والدین و نزدیکانش فعلا در عراق است. اسناد باغ و یک برگ قولنامه پیش اینجانب است که نشان از معامله اینجانب بافروشنده باغ می باشد که در ید اینجانب است. اینجانب چندین بار هم به اداره اوقاف رفتم و گفتن با فروشنده قبلی تماس بگیر که بیاد مدارک و به نامت بکند اما ایشان(فروشنده قبلی) می گویند من با این نفر که شما باغ و ازش خریدی اختلاف حساب دارم و می گه ایشان ازم کلاهبرداری کرده و حالا رفته عراق. حال اینجانب به خاطر اختلاف حساب این دو نفر که قبل از ورود اینجانب فروشنده و خریدار این باغ بوده اند مونده ام و به ناچار یک سال پیش اقدام به شکایت الزام به تنظیم سند رسمی از فروشنده قبلی نمودم که فروشنده قبلی نیز متقابلا بطلان معامله را دادخواست کرده از دادگاه که در دادگاه تجدید نظر بطلان معامله علیه فرد متواری (خریدار قبلی) ثابت تشخیص داده شده است که بنده نیز اعتراض زده ام. حال سوال اینجانب: آیا دعوی بطلان معامله که در اثر اختلاف حساب حادث شده به ضرر اینجانب خواهد بود. فروشنده قبلی به مشاور املاک گفته اگر خریدار جدید(اینجانب) نمی خواهد معامله باطل بشه با نصف باغ تصالحه میکنم. چرا من باید صلح کنم؟ و چرا نصف باغ و به خاطر بدهی خریدار قبلی به فروشنده قبلی از دست بدم؟ آیا بطلان معامله باعث می شود باغ اینجانب که ارزش آن امروزه سه برابر شده طبق حکم دادگاه در ید فروشنده قبلی قرار بگیرد و معامله کلا باطل می شود. فروشنده قبلی که اقدام به بطلان می کند و فرد متواری چگونه خسارات اینجانب را جبران می کنند؟ من باید چه کارکنم؟ باید سکته کنم؟ آیا ماده قانونی است که از من بی گناه و بی تقصیر دفاع کنه؟ از وکیل گرامی خواهشمندم مستند به ماده اینجانب را مشاوره حقوقی بفرمایید.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام ۱- بطلان معامله فرد قبل ( فروشنده شما ) موجب عدم مالکیت فروشنده و بطلان معامله شما نیز خواهد شد ۲- پاسخ سوالات بعدی شما در قسمت اول داده شده بطلان معامله آثار بیع را از بین می برد و شما مالکیتی در مورد باغ نخواهید داشت فلذا مصالحه نصف باغ قطعا بهتر از نداشتن کل باغ است