12 خرداد 1401

اعمال ماده ١٤٧قانون ثبت

دسته بندی : ثبتی | سایر دعاوی
مینا مرادی ساکی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

درود وقت بخیر. ما قصد داریم برای خانه پدری پدرم، از طریق ماده 147 درخواست سند بدیم. خانه پدری پدرم بیش از شصت ساله توسط پدربزرگم و پدر پدربزرگم ساخته شده و مالکیتش متعلق به پدر پدربزرگم بوده. ایشون نیز اون زمان گویا با گرو گذاشتن سند خونه اش پول قرض میکرده که گویا در یکی از این گرو گذاشتن ها، بنگاهی با این سند کلاهبرداری میکنه و به دو سه نفر خونه رو میفروشه. بطور کل ما اطلاع دقیق از این جریانات نداریم اما چیزی که مشخص هست اینست که در حال حاضر این خونه سند نداره و در ثبت هیچ مدرکی موجود نیست. گویا در آن زمان اطلاعات رو از ثبت بیرون آوردن. (پیش یا زمان انقلاب با توجه به هرج و مرج) همچنین پدربزرگم شصت سال در اون خونه زندگی میکنه و خواهر و برادران پدربزرگم هم مدعی هستند ملک ارث پدری آنها نیز هست که اونها هم هیچ مدرکی در دست ندارند. تمام مدارک ما یک پلاک ثبتی و قبض برق بنام پدربزرگم و مفاصاحساب شهرداری هست.
سوال بنده از شما اینست که آیا ما میتوانیم از طریق ماده 147 بنام پدربزرگم ( و نه پدرش ) سند بگیریم با توجه به سکونت چند ساله؟ آیا تبصره های این ماده شامل حال ما میشود؟
آیا خواهران و برادران پدربزرگم معارض حساب میشوند؟
تاکید میکنم که هیچگونه مدرکی در ثبت کشوری موجود نیست. همچنین کسانی که پیش از انقلاب خونه رو خریده بودند نیز هیچ مدرکی نداشتن و تا الان هم مشکلی از سمت اونها بوجود نیامده و خبری ازشون نبوده.
ممنون میشم اگر بطور دقیق راهنمایی بفرمایید تا بطور کل مشخص شود که آیا راهی قانونی برای حل این مسئله موجود هست یا نه. تشکر.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

باسلام كاربرگرامي ميتوانيد براي سند اقدام نماييد لكن ميبايست حصر وراثت پدر بزرگ پدرتان را داشته باشيد همچنين از زمين هاي مذكور خواهر و برادرهاي پدربزرگتان ارث خواهند برد.