08 خرداد 1399

خرید و فروش ملک ورثه ای

دسته بندی : حقوقی | املاک
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام.بنده حدود ۲۰ سال پیش یک قطعه زمین به مساحت۳هکتار خریداری نمودم،که آن زمین موروثی بود،بنده زمین را از احدی از وراث خریداری کردم ،کل وراث۵نفر هستد اما تقسیم نامه ای بین سه نفر از برادران نوشته شده است و امضای خواهر و مادرشون که اسمشون توی حصرورثه است پای تقسیم نامه نیست. بنده ۱میلیون تومان در سال۷۹بابت زمین پرداخت نمودم و زمین رو به زمین آبی تبدیل کردم آیا میتونم در صورت ابطال معامله درخواست خسارت کنم؟؟ایا وراث میتونن اجرت المثل از بنده درخواست بکنن؟؟؟ خواهر و مادرشون اومدن و میخوان کل معامله رو باطل کنن ایا میتونن؟؟؟
بنده در سال۷۹یک میلیون تومان بابت زمین پرداخت کردم و زمین رو به زمین ابی تبدیل کردم و قسمتی از ان را به منزل مسکونی تبدیل نمودم و قسمتی از ان را معاوضه کردم.ایا میتونم از فروشنده درخواست خسارت بکنم و هزینه لوله کشی و یک میلیون رو به نرخ روز طلب کنم؟؟ایا میتونن حکم قلع قمع بگیرن؟؟ایا من میتونم بگم سهم دو ورثه ای رو که امضا نکردن میدم اما کل زمین رو نمیدم؟؟
ایا بنده و فروشنده مجازاتی داریم؟؟؟
هردو ساکن یک روستا هستیم.فروشنده قیدکرده که هر مشکلی از طرف وارثین پیش بیاد برعهده خودش است.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام با توجه به اطلاع شما از تعداد وراث در صورت بطلان سهم سایرین نمی توانید مطالبه خسارت کنید و آنها می توانند اجرت المثل ایام تصرف هم از شما مطالبه کنند و در خصوص اینکه شما بخواهید سهم سایرین که امضا نکردن را بخرید بجز توافق آنها امکان پذیر نیست