13 خرداد 1401

سوال در خصوص ازدواج دختر بدون اذن ولی

دسته بندی : خانواده | اذن در ازدواج
علیرضا فضلی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام ‌وخسته‌نباشید‌
طبق ماده‌های‌۱۰۴۲قانون‌مدنی‌وماده‌۵۰قانون‌حمایت‌‌خانواده‌
ازدواجی بدون‌رعایت‌شروط‌مذکور‌درماده‌۱۰۴۱‌ق.م‌صورت‌پذیرد‌،‌چنین‌نکاحی‌مواجهه‌باچه‌حکمی‌است،‌باطل‌است‌یا‌غیر‌نافذ،‌رابطه‌درست‌است‌یا‌زنا‌است؟
اگرازدواجی برخلاف مقررات‌ماده۱۰۴۱ق.م‌‌ صورت بگیردوچنین ازدواجی به مواقعه‌ منتهی به فوت زوج‌شود ، زوجه مواجهه باچه‌تکلیفی است‌،دیه، قصاص ، قانون حمایت خانواده، قانون مدنی ، قانون مجازات اسلامی؟
آیا‌این‌۳شرط‌(اذن‌ولی،رعایت‌مصلحت،‌تشخیص‌دادگاه)‌طبق‌ماده‌۱۰۴۱ق‌.م‌،‌توأمان‌احراز‌شودیااینکه‌درصورت احراز‌یکی‌از‌شروط‌نوبت به شرایط دیگر‌نمی‌رسد؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام ماده ۱۰۴۲ قانون مدیریت در مورخ ۱۳۷۰/۰۸/۱۴ حذف گردیده است . چنین ازدواج بدون شرایط مذکور انجام پذیرد باید قائل بر عدم نفوذ بود نه بطلان ازدواج زیر سن ۱۳ در دختر و ۱۵ در پسر باید با حصول سه شرط باید اول اجازه ولی دوم اینکه ولی مصلحت حتما اثبات نماید سوم اجازه دادگاه تنها ضمانت اجرا این ازدواج برای زوج شوهر حبس تعزیری درجه ۶ است آنهم در صورتی که دختر به بلوغ نرسیده باشد نه زیر ۱۳ سال باید