14 خرداد 1401

اعتبار اسناد عادی درقبال اسناد رسمی

دسته بندی : ثبتی | امور املاک
علیرضا فضلی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام
قباله قدیمی زمین مزروعی داریم که پنجاه سال پیش نوشته شده و چند برگ اجاره نامه آن هم موجود است که دال بر مالکیت پدرم می باشد با پیگیری از اداره ثبت نتیجه ای حاصل شد که افرادی این زمین را ثبت کردند.ما از زمان آگهی آنجا نبوده و بی خبر بودیم لکن پدرم در زمان حیات خیلی نامه نگاری و دوندگی نموده ولی نتیجه ای نگرفته.سؤال من این است با این نسخ قدیمی که شماره ثبتی ندارند می توان در خواست ابطال سند مالکیت متصرفان جاعل را به دادگاه تسلیم نمود.در حالی که اهالی منطقه مالکیت پدرم را اذعان دارند.مسؤول اداره ثبت با بررسی اسناد گفت مدارک شما از اعتبار ساقط است و بیهوده هزینه نکن.آیا واقعا راهی برای احقاق حقوق وجود ندارد؟چطور ممکنه این قباله و اجاره نامه ها اعتباری نداشته باشد؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام چنانچه متصرفان با طی مراحل قانونی اقدام به اخذ سند مالکیت نموده اند و شما در مدت آگهی های نوبتی حضور نداشته اید اسناد شما در قبال سند رسمی امکان عرض اندام ندارد