17 خرداد 1401

عدم ثبت عقد نکاح دائم چه تبعاتی دارد؟

دسته بندی : خانواده | ثبت واقعه ازدواج
حسین امامی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام عقد دائم ولی بدون ثبت محضری ایرادی دارد؟منو نامزدم میخوایم عقد کنیم چوم نامزدم دوساله در حال جدا شدن هستن چون مهریه سنگین هستش طول میکشه تا پرداخت بشه برا همین میخوایم عقد دائم بدون ثبت محضری کنیم ایا برا بعد مشکل ساز میشه یانه؟ممنون میشم جواب سوالمو بدین

پاسخ کارشناس حقوقی :

مخاطب عزیز ضمن عرض سلام و احترام؛ با استناد به ماده 49 قانون حمایت خانواده؛ چنانچه مردی بدون ثبت در دفاتر رسمی به ازدواج دائم، طلاق یا فسخ نکاح اقدام یا پس از رجوع تا یک ماه از ثبت آن خودداری یا در مواردی که ثبت نکاح موقت الزامی است از ثبت آن امتناع کند، ضمن الزام به ثبت واقعه به پرداخت جزای نقدی درجه پنج و یا حبس تعزیری درجه هفت محکوم می ‌ شود،بطور کلی میتوان بیان داشت ک عدم ثبت ازدواج دائم در مهلت مذکور از جانب زوج جرم بوده و مستحق مجازات قانونی هست بنابر این در صورت عقدنکاح دائم میبایست ظرف حداکثر یکماه زوج مبادرت ب ثبت آن نماید موید باشید