11 خرداد 1399

عدم اطاعت از همسر

دسته بندی : خانواده | تمکین
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام خسته نباشید خانمی بعد از ۴ سال زندگی مشترک که اصلا در طول این ۴ سال تمکین و واطاعتی از شوهر خود نداشته واز پول شوهر خود برای آسایش خانواده خود استفاده میکرد وبا فریب که توانسته حق طلاق رو از مرد بگیره . سوال من این است که ایا مرد میتواند تمام خرجی رو که برای خانواده این خانم کرده است بگیرد؟ و سوال دوم این است که خانم علاوه بر مهریه می تواند اموال مشترک زندگی (جهیزیه) رو بگیره؟ و سوال سوم این است این خانم که اصلا تمکینی از شوهر خود نداشته میتواند تمام مهریه رو بگیره؟ در مورد سوال اول اگر پاسخ مثبت باشد چه دادخواستی باید بدهد؟با تشکر و احترام

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام خدمت شما بر اساس عرف جامعه، هزینه های متعارف برای خانواده نسبی و سببی، ظاهرا قابل مطالبه نیست مگر قابلیت استرداد آن مثل قرض بودن قابل اثبات باشه. مهریه حق زوجه است و در هیچ حال حتی عدم تمکین ساقط نمیشه. اگر جهیزیه رو، زوجه آورده و مال ایشان هست حق استرداد دارند. تمام مهریه حق زوجه است چنانچه باکره نباشند و زناشویی رخ داده باشد وگرنه نصف میشود.