20 خرداد 1401

سوال در خصوص اسناد ثبتی

دسته بندی : ثبتی | امور اسناد
علیرضا فضلی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام وقتتون بخیر
سند ششدانگ ملکی یک واحد آپارتمان در املاکی معامله کردیم، این واحد آپارتمانی چند دست عوض شده وکالت در وکالت یعنی دلال بوده طرف سند نزده نفر آخری گفت بریم محضری جهت فرآیند سند..(استعلام پایان کار تسویه شهرداری و مالیات و .. خود فروشنده گرفته و آورد محضر) نهایتا در محضر امضا اثر انگشت داد و کارهاش تمام شد روی برگه ی محضر که به ما داده یک شناسه یکتا هست یک شماره تصدیق از ملک .. پست ثبتی هم در محضر بود و آدرس رو نوشتیم و قرار شد نهایتا تا۲۰ روز دیگه بیا به آدرسی ک دادیم بهشون ، احتیاطا این سوال رو میکنم .. آیا چون مالک اصلی ششدانگ نبوده و وکالت داده به این آقا یا چند نفر وکالت در وکالت شده امکان داره شماره یکتا جعلی باشه یعنی این برگه ها با ادامه فرآیندش میره اداره ی ثبت اسناد کشور ..یا امکان نداره شناسه یکتا در محضر و سند بررسی نشه و توی ثبت متوجه بشن سند جعلی هست.. احتیاطا میخواستم بدونم .از کجا بفهمیم کدوم مرحله ثبتی هست..ک بنام ما بخوره ..

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام شما میتوانید با شماره یکتا و رهگیری اسناد از طریق درگاه سازمان ثبت اصالت آنها را چک کنید البته این امور در دفت خانه نیز انجام می‌شود ولی احتمال سهل انگاری یا تبانی نیز وجود دارد پس خودتان اقدام به چک بفرمایید