24 اسفند 1398

آیا عدم ثبت طلاق جرم است؟

دسته بندی : خانواده | طلاق
ناصر بدرود
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام
اینجانب به علت مشغله کاری و علی رغم ابلاغیه دادگاه نتوانسته ام جهت ثبت طلاق در دفتر ازدواج و طلاق حاضر شوم و اجرای احکام دادگاه نسبت به صدور اجراییه علیه بنده اقدام نموده و مامور اجرای احکام دادگاه نسبت به ثبت واقعه طلاق اقدام نموده است. حال زوجه نسبت به طرح شکایت کیفری عدم ثبت طلاق به طرفیت اینجانب اقدام نموده است.آیا با توجه به ثبت واقعه طلاق توسط مامور اجرای احکام دادگاه در دفتر ازدواج و طلاق،شکایت زوجه به جایی میرسد و در صورت مثبت بودن پاسخ بنده چه دفاعی از خود در دادگاه باید بکنم؟
ممنون.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام در موضوع شما اساساً جنبه کیفری مطرح نیست چون قانونگذار برای عدم حضور یکی از طرفین برای ثبت واقعه طلاق راهکار دارد و برای ثبت نماینده دادگاه اینکار را انجام می‌دهد