19 خرداد 1399

فروشنده تنظیم سند به نام بنده نمیکنه

دسته بندی : حقوقی | املاک
نازنین زهرا الهی مهر
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام بنده یه اپارتمان از یه سازنده گرفتم و ایشون متعهد شدند که در فلان تاریخ بهم سند بزنه ایشون ضمن اینکه در موعد مقرر سند ندادن چک بنده را که ازبابت تنظیم سند داده بودم به شخص ثالث انتقال دادن بنده رفتم از طریق موسسه داوری که توافق هر دومون بود شکایت به الزام به تنظیم سند _ پایان کارو تفکیک و پرداخت وجه التزام و برگرداندن چک کردم موسسه داوری به نفع بنده رای داد و رای را به داد گاه جهت دستور فرستاد دادگاه نیز رای موسسه رو به هر دومون ابلاغ کرد بعد از ابلاغ فروشنده دادخواست باطل شدن رای داوری را خواست سپس دادگاه طی جلسه ای رای داد که چون داوری که در موسسه رای داده چون مجوز رای داشتن نداشته در نتیجه بایستی کتبا رضایت نامه خریدار و فروشنده جهت تعیین داور در پرونده باشه چون این مدرک تو پرونده نیست پس رای باطله سپس بنده اعتراض داده و رفتم مدرک رضایت نامه رو که بنده و فروشنده جهت تعیین داور انتخاب کرده بودیم اوردم و به دادگاه تجدید نظر دادم متاسفانه دادگاه تجدید نظر مدارک ما رو کنار گذاشت و در رایی که داده بود نوشت با توجه به اظهارات فروشنده ایشون موظف به دادن سند نیستن بلکه باید مالک اصلی زمین که فروشنده باهاش شراکتی ملک رو ساخته اون باید سند رو بده سپس بنده رفتم یه مدرک از دفترخانه پیدا کردم که در اون مالک اصلی یه دانگ از سند ملک رو به اسم فروشنده زده تا ایشون برن دنبال کارهای سند و اون مدرک رو اوردم و اعاده دادرسی دادم و اعاده رو قبول کردن سپس دادگاه تشکیل شد و دوباره فروشنده مدرک اوردن که اون یه دانگی که به ایشون منتقل شده بود فروشنده نیز اون رو به شخص دیگه انتقال داده در نتیجه به بنده بعد از دوسال قرار رد دعوی دادن سوال بنده اینه که فروشنده به بنده تعهد دادن سند رو داده نه اشخاص دیگه پس چرا دادگاه فروشنده رو محکوم به دادن سند نکرده ثالثا شکایت بنده چندین مورد بود که دادن سند هم یکی از این موارد بود چرا دادگاه فروشنده رو به پرداخت وجه التزام و یا برگرداندن چک که فروشنده تخلف کرده محکوم نکرده و یک جا رد دعوی داده ثالثا چرا تو دادگاه تجدید نظر رای دادگاه بدوی رو کنار گذاشتع و را ی دیگه داده راه چاره چیه موضوعی به این سادگی چرا به حاشیه رفته و آخرش هم نتیجه نداده لطفا بگین چیکار کنم به نظر میاد یا دادگاه اشتباه کرده و یا مشکل چیزه دیگه ای هست با تشکر

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

باسلام. بایستی قرارداد مشارکت مدنی فی مابین مالک و سازنده و قرارداد بین شما و فروشنده ملاحظه گردد. ودیگر اینکه بایستی پرونده موجود در دادکاه و مدارک شما مطالعه گردد. به نظر که دادگاه رای به پرداخت وجه التزام نداده در دادخواست به عنوان یکی از موارد خواسته مطرح نشده است.