01 تیر 1401

سهم الارث خواهرم از زمین

دسته بندی : ارث و امور حسبی | مطالبه سهم الارث
محمد بابایی فیشانی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام وقتتون بخیر
در سال ۹۷ پدر و مادرم به رحمت خدا رفتند و ورثه فقط خودم(محمدرضا ۳۰ ساله)و خواهرم(زهرا۲۰ساله) هستیم.
تمامی اموال منقول و غیر منقول توسط دادگاه تقسیم شد و همه چی مشخص شد.
متاسفانه خواهرم تمامی ارثی که گیرش اومد رو برباد داد.سوالم اینجاست که بابام فقط یه زمین کشاورزی یه متراژ ۱ هکتار داشت و چون زمین های کشاورزی سمت ما سند رسمی ندارن و به صورت قولنامه ای و وکالتی هستن این زمین جز انحصار وراثت نیومد.زمانی که پدرم فوت کرد چون وکالت باطل شده بود نفر قبلی که بابام زمین رو ازش خریده بود اومد دفترخونه وکالت رو به نام من زد و قولنامه هم کرد.تو این چند سال من این زمین رو تبدیل به باغ کردم و به نوعی آبادش کردم.حالا سوالم اینجاست اگه خواهرم بیاد و تو این زمین هم ادعا کنه آیا همچین کاری میتونه انجام بده یا نه؟
البته خودم قصد دارم بعدها که عاقل تر شد سهم زمینش رو نقدی پرداخت کنم و بره اما در حال حاضر چون پول رو خراب میکنه نمیتونم همچین کاری انجام بدم.
به نظر شما میتونه همچین ادعایی کنه.

پاسخ کارشناس حقوقی :

بااحترام کاربر محترم اشکالی در روند کار شما دیده نمیشود اما زمانی که بخواهید سهم الارث وی را پرداخت نمایید باید به نرخ روز باشد درضمن خواهر شما اگر مستندات داشته باشد میتواند سهم الارث خود را قانونی مطالبه نماید