01 تیر 1401

مطالبه سهم الارث از اموال مادر بزرگ

دسته بندی : ارث و امور حسبی | مطالبه سهم الارث
محمد بابایی فیشانی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

مادر بزرگ بنده دو سال پیش ابان ۹۹ فوت کردند قبل فوت به عمویم وصیت کرده بودند که مبلغی که به عنوان رهن دست عمویم است را بعد از فوت مادربزرگم به من بدهند (عمو و مادربزرگم خانه ای شریکی خریداری کرده بودند) مبلغ رهن هم به صورت توافقی دست عمویم بود و هیچ نوشته ای موجود نیست و صرفا بر حسب گفتمان لفظی است. اما ساید عمو ها و عمه هایم هم از این موضوع اطلاع دارند و به انها هم همین حرف زده شد.اکنون با تقریبا گذشت دو سال عمویم حاضر نیست پول مرا که ده ملیون تومان بود بدهد. و می گوید اگر بدهم همان ده تومان می دهم در صورتیکه دو سال است تقریبا پول را پیش خویش نگه داشته و باید به من به نرخ روز پرداخت کند اما زیر بار نمی رود.سایر عمو و عمه ها هم حاضر نیستند با من بیایند دادگاه و به عنوان شاهد گزارش دهند.حال دو سوال دارم.1- ده میلیون تومان من از ابان ۹۹ تا امروز که تیر 1401 هستیم چقدر خسارت به آن اضاف می شود؟ طبق تورم و... و مبلغ آن به روز چقدر است؟ (ماهیانه حساب کنید).
و 2 من باید اکنون چکار کنم ؟ باید به دادگاه رفته و چه شکایتی تنظیم کنم ؟ با وجود نداشتن هیچ شواهدی
ممنون از شما.

پاسخ کارشناس حقوقی :

با احترام کاربر محترم با توجه به اینکه هیچ شاهدی در پرونده شما شهادت نمی دهد در صورتی که پدر شما بعد از مادر فوت نموده باشد تنها سهم ارث که از مادربزرگ به پدر شما می رسد را می توانید مطالبه نماید اما اگر شخصی که ملک را ره نموده مادر بزرگ به وی این موضوع را اطلاع داده باشد میتوانید با شهادت وی مبلغ مذکور را کامل دریافت نمایید جهت دریافت مبلغ فوق باید وصیت نامه را به دادگاه ارائه دهید