22 خرداد 1399

اعسار از پرداخت مهریه

دسته بندی : خانواده | اعسار
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام و خسته نباشید در مورد اعسار برای مهریه دقیقه تا چه تاریخی دارایی های مرد و پرینت حساب مرد چک میشه؟ به عنوان مثال اگر دو سال پیش مبلغ سنگینی مثلا ۲۰۰ میلیون تو حساب باشه و دوسال باشه که حسابش خالی باشه و حتی اگه بسته شده باشد آیا قاضی می تونه دستور بده که پرینت حساب های بسته شده هم گرفته بشه؟
تو قانون گفته شده که فقط دارایی های مرد در یکسال گذشته از زمان درخواست اعسار بررسی میشه؟
اما بنده دیدم بعضی از وکلا میگن که زوجه میتونه تا هر تاریخی که بخاد از قاضی دستور بگیره که حساب های زوج رو بررسی کنند؟
آیا مثلا به فرض اینکه مبلغی دو سال پیش در حساب زوج بوده باعث میشه قاضی اعسار رو سخت تر بگیره؟
یعنی پیش قسط و اقساطشو ببشتر ببره یا کلا اعسار رو رد کنه؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام کاربر محترم نظر به این که قانونگذار در ماده ۲۱ قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی مصوب ۱۳۹۴/۲۳/۴، در مقام تعیین مجازات برای انتقال‌دهندگان مال با انگیزه فرار از دین، به تعیین جزای نقدی معادل نصف محکوم‌به و استیفای محکوم‌به از محل آن تصویب کرده است و نیز سایر قراین موجود در قانون مزبور، کلاً بر لزوم سبق محکومیت قطعی مدیون و سپس، انتقال مال از ناحیه وی با انگیزه فرار از دین دلالت دارند که در این‌صورت، موضوع دارای جنبه کیفری است فلذا هر گونه نقل و انتقال اموال منقول و غیر منقول قبل از قطعی شدن رای مهریه اولا جرم نیست ثانیا نمی تواند موثر در اعمال نظر دادگاه برای تقسیط مهریه باشد