03 تیر 1401

تخلف سازنده و تعهد وی نسبت به واگذاری واحدها

دسته بندی : حقوقی | املاک
محمد بابایی فیشانی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

زمینی به متراژ ۳۰۰ متر به سازنده دادیم واسه مشارکت قرار براین شد که سازنده ۳ واحد ۹۰ متر از پشت به نما به ما بده الان بعد گذشت ۳ یال ۳ واحد رو تحویل داده ولی سازنده طبق قانون شهرداری برای زمین ۳۰۰ متری مجاز به ساخت ۶۰ درصد تراکم ساختمان است که میشه ۱۸۰ متر در هر طبقه یا ۲ واحد ۹۰ متری در هر طبقه وبیشتر از این میشه تخلف الان سازنده اومده از ۵ واحد خودش ۴ واحد روبه نما رو ۱۲۲ متری ساخته ودر هر طبقه۳۲ متر تخلف کرده وچون ما در قراداد نوشته بویم که طرف اول یعنی صاحب زمین ۳ واحد ۹۰ متر از پشت به نما سهم اوست وبقه واحدها سهم طرف دوم یعنی سازنده میباشد وطرف اول در خصوص بقیه واحد ها ادعایی ندارد سازنده از اضافه بنایی که ساخته به ما چیزی نداده وادعا میکنه که شما قبول کردین که ادعایی ندارین
۱. اولا ما براساس تراکم مجاز ساختمان حساب کردیم که ۲۷۰ متر سهم ما و۴۵۰ متر سهم سازنده که در قراداد ن متراژ مارو زده ن متراژ سازنده رو
ولی ۳۷ ونیم درصد سهم طرف اول و۶۲ونیم درصد سهم طرف دوم ذکر شده
الان سازنده در هر طبقه۳۲ متر در طبقات خودش تخلف کرده واین در حالیه که مادر مورد اضافه بنا چیزی ننوشتیم الان سازنده ۱۲۸ متر تخلف بنا داره وادعا میکنه که از این اضافه بنا چیزی به شما تعلق نمیگیره
اگر سازنده همه واحدهرو ۹۰ متری میساخت ما نمیتونستیم ادعایی کنیم ولی الان متراژ تحویلی به ما با ۳۷ونیم درصد تطابق نداره ممنون میشم راهنمایی کنید

پاسخ کارشناس حقوقی :

بااحترام کاربر محترم موظف است بدوا باید قرارداد مورد بررسی قرار گیرد تا نتیجه مطلوب از بررسی ارائه شود .نسبت به اضافه بنا باید رضایت شما جلب نماید ک در مورد تحویل موقعیت واحدها نیزرباید همانطور که در قرارداد مشخص نموده تحویل دهد