06 تیر 1401

دعوی کارگر و کارفرما و قراردادفیمابین

دسته بندی : کار، بیمه و تامین اجتماعی | مطالبه حقوق ومزایا
محمد بابایی فیشانی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سوال در مورد قوانین اداره کار و قرارداد کاری
سلام و وقت بخیر
بنده در پروژه عمرانی به عنوان کارشناس اجرا مشغول بکار شدم.
قرارداد کارفرما به این صورته که میگه باید 26 در ماه پر بشه و ساعت کاری هم 8 تا 5 (8ساعت) تعطیلات رسمی هم وجود نداره. همراه با 2 روز مرخصی (در صورت توافق).
در قرارداد هم چیزی به اسم اضافه کاری تعریف نشده ولی میگن که اگه کارگاه کار داشت باید بمونین و ساعتی 40ت محاسبه میشه (روز و شب و روز تعطیل هم تفاوتی نداره).
1- میخاستم ببینم کارفرما مجاز به تنظیم همچین قراردادی هست؟ یا اینکه باید دقیقا طبق قوانین اداره کارباشه؟
2- اگر این قرارداد تنظیم و امضا بشه، کارفرما قوانین اداره کار رو نقض کرده و مقصره یا اینکه بدلیل اینکه قرارداد هست و امضا شده لازم اجراست؟
3- در قرار داد حتما باید ساعت کاری، تعداد روز کاری، مرخصی و شرایط اضافه کار قید بشه؟ مثلا در قرارداد بنویسن، (ساعت کاری: ساعت کارگاه). چنین چیزی امکان داره؟
ممنون

پاسخ کارشناس حقوقی :

بااحترام کاربر محترم از نظر قانون کار این قرارداد صحیح نمیباشد و جای دفاع دارد اما طبق ماده ۱۰ قانون مدنی هر توافقی در قرارداد مشروع باشد قابل قبول میباشد که این موضوع نسبت به قرارداد شما منتفی و میتوانید اقدام به طرح دعوی نمایید