11 تیر 1401

اثبات مالکیت زمین و امکان استرداد

دسته بندی : حقوقی | قراردادها
حسین امامی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

پدرم سالها قبل زمین های کشاورزی اش را به عمویم داد و بابت آن مبلغی دریافت کرد و داخل برگه دفتر یک دست نوشته بین خود نوشتند و امضا کردند. اما بعد ها اتفاقی افتاد که پدرم مجبور شد تمام املاکش را بنام مادرم سند بزند که شامل این زمین ها هم میشود اکنون سند زمین بنام مادرم است اما از طرفی پدرم زمین را به عمویم فروخته است وعمویم فقط یک دست نوشته دارد. بعد از جدایی پدر و مادرم آیا امکان دارد مادرم بتواند زمین ها را از عمویم پس بگیرد؟

پاسخ کارشناس حقوقی :

مخاطب عزیز ضمن عرض سلام و احترام؛ اگر چنانچه پدر زمین های کشاورزی را ب عمو فروخته و بعد بنام مادر سند زده چون مالکیت از پیش ب عمو ولو با سند عادی دستنویس منتقل شده پدر مرتکب انتقال مال غیر شده(البته نیاز ب توضیح دقیق هست ک منظور از جبر در انتقال اسناد دقیقا چیست)لذا مستحضر باشید در دو معامله معارض معامله مقدم معتبر و ارجح هست و امکان ابطال سند رسمی ولو با سند عادی دستنویس هم وجود دارد و عمو میتواند در این زمینه اقدام کند،آنکه باید مالکیت زمین ها را مسترد دارد عموی شماست نه مادر شما و این مورد تحت شرایطی امکان پذیر هست موید باشید