12 تیر 1401

اسقاط حق فسخ و مشکلات پیش امده در قرارداد

دسته بندی : حقوقی | املاک
محمد بابایی فیشانی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام‌. بنده نصف یک باغ را خریداری کرده ام و در قولنامه ذکر شده است که تا فلان تاریخ، فروشنده باید دیوار جدا کننده را ایجاد کند، اما برخلاف قرارداد هیچ اقدامی برای ساخت دیوار نکرده است. از طرفی متوجه شده ام که باغ مذکور دارای مشکلات دیگری هم هست که مبلغ پرداختی به فروشنده بسیار بیشتر از ارزش باغ است. نصف مبلغ قراداد را به صورت چک قرار است پرداخت کنم و در قرارداد، حق فسخ از دو طرف ساقط شده و عنوان شده که به ازای هر روز دیرکرد در پاس شدن چک، مبلغ ۱ ملیون تومان جریمه باید از طرف خریدار پرداخت شود. آیا می توانم با پاس نکردن چک، باعث فسخ قرارداد شوم؟ و آیا پاس نشدن چکها برای بنده، مجازات مالی مندرج در قرارداد و مجازاتهای کیفری را به دنبال خواهد داشت؟

پاسخ کارشناس حقوقی :

بااحترام کاربر محترم بدوا باید با ارسال اظهارنامه فروشنده را الزام به انجام تعهد نمایید و ذکر نمایید قبل از برداشت چک باید تعهد را انجام دهد در غیر اینصورت ضرر و زیان وارده و نیز با تکجه به انجام تعهد از طریق محاکم قضایی پیگیری خواهید نمود سپس قبل از موعد چک دادخواست خود را را مطرح و اظهارنامه را ضمیمه و از قاضی دستور جلوگیری از عملیات چک را نمایید