12 تیر 1401

منازع بر سر مالکیت زمین کشاورزی

دسته بندی : حقوقی | املاک
علیرضا فضلی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام، زمینی به مساحت 2000متر غیر کشاورزی و بدون مدعا در روستا وجود داشت که بنده با شهادت دو نفر گواهی مالکیت 500متر و اخذ پروانه از بنیاد مسکن خانه ام را ساختم بعد از ساختن بنده اهالی روستا به شیوه های مختلف مدعی اراضی باقیمانده شدند یکی میگفت هر کس که زمین روبه روی خانه اش هست میتواند به همان اندازه زمین تصرف کند دومی میگفت هرکس زمین جفت منزلش باشد آن را می توان تصرف کند.....حال بنده زمینی کنارم هست و از قبل پیش بینی میکردم که ممکنه آقای x ادعای همان زمین را بکند لذا به جهت جلوگیری از تنش احتمالی با اومعامله و وجهی را بعنوان خرید زمین به او پرداخت کردم، لازم به توضیح است که آقای x به همراه خواهر و یک برادر وارث سند زمین مشاعی مرحوم پدرشان است
سوال
آیا با توجه به اینکه بنده آقای x را به دلایل معنونه فوق بعنوان مالک از او زمین را خریدم
برادرش میتواند نسبت به زمین ادعا کند که زمین جز ارث و هنوز تقسیم نشده است و معامله را باطل یا غیر نافذ بکند
ضمناً زمین مورد اشاره در 70 سال اخیر نکشت و نه بنایی در آن بوده که مشخص کند سابقه تصرفش و مالکش کی هست ....باتشکر

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام چنانچه شما زمین با دلیل کافی خریده اید شما مالک زمین میباشید . چنانچه زمین به صورت وراثتی باشد و بدون اجازه وراث فروخته شده باشد معامله فضولی و غیر نافذ است.