12 تیر 1401

امکان شکایت در اداره کار و نحوه مطالبه حقوق و مزایا

دسته بندی : کار، بیمه و تامین اجتماعی | مطالبه حقوق ومزایا
حسین امامی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

راستش من واسه مزون لباس عروس خیاطی میکردم ۳ سال سابقه کار دارم با حقوق ثابت ولی ۳ ماه تو کارگاه کار کردم باقیه ۳ سال و تو خونه خیاطی کردم خواستم بدونم میتونم بابت حق بیمه و عیدو سنوات... زمان هایی که تو خونه کار میکردمم ازش شکایت کنم یعنی کل سه سال .مدارک فقط فیش‌های واریزی حقوقم و دارم با چند تا شاهد دارم بعد من ام اس دارم کارفرما بیماریه من و بهونه کرده ولی جای قبلی که کار می‌کردم ۲ سال بیمه بودم مدارکش موجوده. بعد من اگه بتونم سه سال و ثابت کنم حق و حقوقم حداقلش چقدر میشه میخوام بدونم ارزش داره وکیل بگیرم یا نه

پاسخ کارشناس حقوقی :

مخاطب عزیز ضمن عرض سلام و احترام؛ حقوق و مزایای شما در زمان کار در کارگاه قابل مطالبه هست و اگر چنانچه فعالیت شما در خانه مرتبط با رابطه کاری با کارفرما در کارگاه و سفارشات آنجا بوده امکان مطالبه حقوق وجود دارد لیکن مستحضر باشید اگر چنانچه صرفا برای خود کار میکردید فعالیت و اشتغال شما ازاد محسوب میشود و دیگر نمیتوانید حقوق و مزایای فعالیت در خانه را نیز از کارگاه و کارفرما مطالبه کنید در اینصورت صرفا حقوق همان سه ماه کار در کارگاه قابل مطالبه خواهد بود و چون قرارداد ندارید میبایست بدوا رابطه کاری را مستند ب شهود و فیش های واریزی ثابت نمایید و بعد حسب مورد هیئت تشخیص و حل اختلاف در مورد حقوق و مزایای شما تصمیم خواهد گرفت در خصوص بیماری اگر چنانچه قرارداد میبود کارفرما میبایست برای اتمام رابطه کاری موضوع را در اداره کار مطرح میکرد و در اینخصوص تصمیم گرفته میشد لیکن این موضوع ب هیچ عنوان دلیلی برای عدم پرداخت حقوق و مزایای شما نمیشود در اخر میبایست گفت ک حقوق و مزایای شما وفق حداقل حقوق قانون کار در سال فعالیت محاسبه میشود و سال فعالیت و رابطه کاری میبایست مشخص باشد،میبایست مصلحت خود را در این موارد در خصوص اعطای وکالت ب وکیل بسنجید لیکن برای پیگیری حقوق خود و احقاق حق در این مورد خود میتوانید اقدام کنید موید باشید