13 تیر 1401

امکان دریافت حق و حقوق بعد از بخشش مهریه

دسته بندی : خانواده | مهریه
حسین امامی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام وقت بخیر میخواستم بگم من مهریه ام روبخشیدم میخواستم بدونم بعداز22سال زندگی ازاموال همسرم چیزی به من میرسه

پاسخ کارشناس حقوقی :

مخاطب عزیز ضمن عرض سلام و احترام؛ اگر مهریه بموجب سند رسمی ابرا شده قابل رجوع و مطالبه نیست لیکن زوجه حق و حقوق دیگری دارد ک میتواند تحت شرایطی انها را مطالبه کند نظیر نفقه،اجرت المثل ایام زوجیت،نحله و تنصیف اموال و دارایی....البته قاعده تنصیف اموال زمانی اجرا میشود ک اولا این شرط در سند نکاح امضا شده باشد ثانیا طلاق از جانب زوج یعنی مرد صورت بگیرد و ثالثا طلاق بعلت استنکاف زوجه از ایفای وظایف زناشویی و تمکین نباشد در اینصورت با طلاق از جانب زوج نصف اموال ایشان حاصله از زمان عقد برای زوجه خواهد بود و زوج نمیتواند زوجه را طلاق دهد مگر حق و حقوق مالی را بطور کامل بپردازد در صورت عدم طلاق هم ک بعد از فوت زوج از اموال ایشان ب نسبت حق السهم قانونی خود ارث میبرید موید باشید